Filmopnames voor oorlogsfilm in Zwolle

Zwolle – Donderdag was de Koestraat even toneel van oude strijders. Deze setting was opgemaakt om scenes te filmen voor een oorlogsfilm.

1.jpg

De film, De bankier van het verzet, gaat over de bankier Walraven van Hall. In de Tweede wereldoorlog heeft deze een ondergrondse bank opgericht in Zaandam. Deze bank gebruikte hij om financiele steun te vergaren voor de verzetstrijders. Het geld verkreeg hij door de Nederlandse bank op te lichten. De film zal rond maart 2018 in de biscoop te zien zijn. Meer info over de film vind je hier .

3.jpg
2.jpg
4.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Zelf gistermiddag even wezen kijken en het zag er mooi uit, al kon je alles niet even goed zien. De Koestraat werd niet gefilmd, dus de parkeervakken kwamen er niet op, maar in de Praubstraat werd er wel gefilmd.

  Benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!


  ⚠️ Meld

 2. Ik heb moeite met ‘oorlogsfilms’. Als er een soort van historische
  realiteit wordt bijgehaald. Begrijp hopelijk dat ik de starwars
  niet bedoel.

  Dat genre van films over verleden oorlogen lijkt mij een soort van
  ‘romantisering’ van de slechtste kant van de mens. Wat sommigen
  vanwege religie of anderszins gebrek aan informatie niet zien.

  GEEN nep oorlogsfilms graag. Als je de mensen wilt laten weten
  hoe leuk oorlog is ga dan ff filmen waar nu de pleuris aan de
  hand is.  ⚠️ Meld

 3. In oorlogen staan altijd helden op. Mensen die meer doen dan alleen lijdzaam afwachten en orders van de vijand opvolgen. Goed dat die in een film uitgelicht worden.


  ⚠️ Meld

 4. @Mike70

  Doet me weer denken aan mijn vader. Die was in de oorlog als 16 jarige boordschutter bij de Engelse RAF om ons land te bevrijden. Hij was één van de vele Nederlandse verzetshelden die opkwamen voor ons land.


  ⚠️ Meld

Reageer