Gelijkspel in oefenduel PEC Zwolle – Ajax

Zwolle – Donderdagmiddag speelde PEC Zwolle een besloten oefenwedstrijd tegen Ajax. Het duel begon om 12.00 uur en werd gespeeld op Sportpark de Toekomst. Bij de Amsterdammers waren veel spelers afwezig vanwege interlandverplichtingen. Wel stonden onder meer Hakim Ziyech, Daley Sinkgraven en de Braziliaanse winteraankoop David Neres in de basisopstelling. Vanuit Zwols perspectief is het tevens leuk om te vermelden dat oud-PEC Zwolle doelman Diederik Boer bij Ajax onder de lat stond.

Het is de thuisploeg die vanaf het begin de bovenliggende partij is. De Amsterdammers zetten veel druk naar voren, maar verdedigen tegelijkertijd met veel ruimte in de rug. Het zijn de Zwollenaren die hier na acht minuten bijna van profiteren. Youness Mokhtar stuurt Kingsley Ehizibue de diepte in. Hij blijft zijn directe tegenstander voor, maar keeper Boer pareert zijn inzet. Twee minuten later valt de eerste grote kans voor Ajax te noteren. Een indraaiende vrije trap van Ziyech komt op het hoofd van Mateo Cassierra terecht. De Colombiaanse spits kopt de bal richting de verre hoek, maar Kevin Begois tikt de bal bekwaam voor de doellijn weg. In de twintigste minuut krijgt Ajax wederom een grote mogelijkheid. Neres steekt Cassierra weg, die daardoor één-op-één met Begois komt te staan. De Belgische doelman is echter attent en redt voortreffelijk. Na 34 minuten is het dan wel raak voor Ajax. Pelle Clement draait op de rand van het strafschopgebied weg bij zijn directe tegenstander en krult de bal met veel gevoel in de kruising: 1-0. Dit is tevens de ruststand.

Na wat speldenprikjes over en weer in het begin van de tweede helft en meerdere wissels aan beide kanten, is het PEC Zwolle dat na ruim een uur speeltijd een goede kans op de gelijkmaker heeft. Op het middenveld onderschept Mustafa Saymak de bal. Hij loopt richting het strafschopgebied, haalt verwoestend uit, maar ziet dat de ingevallen keeper Norbert Alblas de bal stijlvol pakt. In de 78 e minuut scoren de bezoekers uit Zwolle wel. Dirk Marcellis neemt een afvallende bal over, trapt de bal richting de verre hoek en ziet dat zijn inzet binnenvalt: 1-1. PEC Zwolle probeert in de laatste minuten nog wel de winnende treffer te forceren, maar gescoord wordt er niet meer. Zo eindigt dit besloten oefenduel uiteindelijk in 1-1. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer