Van der Capellen leerlingen in Europees Parlement

Zwolle – Les krijgen over de Europese Unie is één ding maar in het hart van de Europese democratie in gesprek gaan met politici, is nog veel leerzamer. De leerlingen van de Van der Capellen Scholengemeenschap hebben zich dan ook goed voorbereid op hun bezoek aan het Europees Parlement.

Op school werden diverse politieke onderwerpen bediscussieerd en geanalyseerd. Gewapend met een aantal stellingen en discussiepunten, werd de groep in Brussel ontvangen door europarlementariër Paul Tang. Ondanks zijn drukke agenda, nam Paul Tang uitgebreid de tijd om met de leerlingen in gesprek te gaan. Hoewel iedereen Nederlander is, werden de gesprekken in het Engels gevoerd. De heer Tang gaf aan dat hij erg onder de indruk was van het niveau van het Engels van de tweetalige leerlingen van Van der Capellen. Ook vond hij de inhoud van de vragen opmerkelijk goed. Daarbij schuwden de leerlingen niet om de politicus het hemd van het lijf te vragen.

Na afloop was er ruim de tijd voor een rondleiding door het Parlement inclusief een bezoek aan de grote plenaire zaal. Wat vooral veel indruk maakte waren de tolken die de toespraken van de parlementariërs simultaan in 24 Europese talen omzetten. De Van der Capellen leerlingen kregen en passant ook nog wat mee van de voorbereidingen voor de Top van Europese regeringsleiders over de vluchtelingenkwestie en Turkije. Al met al dus een zeer indrukwekkende en leerzame dag die veel inzicht geeft in het reilen en zeilen van het vaak ingewikkelde Europese politieke bedrijf.

Artikel delen:

Reageer