Zwolse kinderen brengen poëzie op de planken

Zwolle – Op dinsdag 4 april zindert het in Schouwburg Odeon van de poëzie! Om 13.30 uur begint daar in de Dommerholtzaal de VERS Talkshow. In een bijzondere literaire show dragen kinderen zelfgeschreven gedichten voor en stellen allerlei vragen aan dichter, schrijver en
beeldend kunstenaar Ted van Lieshout.

In de afgelopen weken schreven kinderen van de Jenapleinschool, de Vlieger, de Wilgenburg en de Twijn onder leiding van docenten van School der Poëzie ontroerende, grappige, vrolijke en soms ook absurde gedichten. Een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop brengt hun eigen werk op de planken  en deskundige jury beoordeelt alle voordrachten en bepaalt welke kinderen op 30 mei naar de grote VERS finale in het Compagnietheater in Amsterdam gaan! In de Talkshow geeft ook illusionist Celsius acte de présence: hij trakteert het jonge publiek op een act vol met magie en mystiek. VERS in Zwolle wordt georganiseerd door School der Poëzie in samenwerking met Stadkamer.

Uitnodiging

Iedereen is van harte welkom om de VERS Talkshow in Schouwburg Odeon (Blijmarkt 25, Zwolle) bij te wonen. De entree is gratis, wel is het noodzakelijk om te reserveren. Dit kan via info@schoolderpoezie.nl of 020-3307817.

Op www.schoolderpoezie.nl/programma  vind je meer informatie over het project VERS.

 

Artikel delen:

Reageer