Inloopbijeenkomst reconstructie Willemskade

Zwolle – De gemeente Zwolle en Aannemingsmaatschappij Van Gelder houden komende dinsdag 28 maart tussen 16.00 en 20.00 uur in City Post (Westerlaan 51) een inloopbijeenkomst over de uitvoering van de reconstructie Willemskade. Tijdens deze inloop kunnen bewoners, ondernemers en belangstellenden hun vragen over de reconstructie stellen aan de projectmedewerkers van de gemeente en van Van Gelder.

willemskade.jpg 

In opdracht van de gemeente Zwolle gaat Aannemingsmaatschappij Van Gelder de reconstructie van de Willemskade en een klein deel van de Veerallee en Westerlaan uitvoeren. Dit is de volgende stap om de bereikbaarheid van Zwolle ook in de toekomst in stand te houden. De start van de werkzaamheden is gepland op dinsdag 18 april 2017 en duren naar verwachting vijf maanden tot eind augustus. De uitvoering van de reconstructie heeft gevolgen voor het verkeer in een groot deel van de stad.

Eénrichtingsverkeer Verallee – NS-Station
Vanaf 18 april starten de werkzaamheden van de reconstructie. Vanaf dat moment is enkel autoverkeer vanaf de kruising Nieuwe Veerallee – Kamperweg richting de Westerlaan (het NS-Station) mogelijk. Dit éénrichtingsverkeer geldt tot en met de Oosterlaan. Vanaf de kruising met de Westerlaan tot aan de kruising met de Harm Smeengekade is de Willemskade afgesloten voor het autoverkeer. Het autoverkeer richting centrum wordt omgeleid via de A28 – afrit Zwolle Centrum – Katerdijk, en via de Hortensiastraat – Wethouder Alferinkweg. Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden blijven passeren. Gedurende de werkzaamheden zet Van Gelder hun support team in. Zij begeleiden zo nodig het verkeer.

Meer informatie
Op de website www.zwolle.nl/willemskade staat informatie over de nieuwe inrichting, de actuele werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Bewoners en ondernemers die vragen hebben en niet in de gelegenheid zijn om tijdens de inloopbijeenkomst langs te komen, kunnen contact opnemen met de omgevingsmanager van Van Gelder. Op de projectwebsite vindt men de contactgegevens van de omgevingsmanager.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Die busbanen worden een regelrecht drama. Nu al kun je bij de Bioscoop amper oversteken. Met de auto op de HS Kade en Pannenkoekendijk is een en al file door al die stoplichten en rotondes.
    Laat de bussen van de achterkant van het station met een speciale busbanen gewoon over de IJsselallee rijden en van daaruit naar de wijken.


    ⚠️ Meld

  2. Voor voetgangers inderdaad een drama om de overkant te bereiken: eindeloos wachten om dan een paar tellen te hebben voor het oversteken.
    Verder zou er heel wat minder fileleed zijn als meer Zwollenaren gewoon de fiets i.p.v. de auto pakken. (Hoewel smalle paden en gebrek aan stallingsruimte een steeds groter probleem worden).


    ⚠️ Meld

Reageer