Leerlingen TAK-College Zuid maken speelfilm

Een hele week een cameraploeg op school in plaats van les? Wie wil dat nu niet? In de week, van maandag 26 tot en met vrijdag 30 november, maken alle leerlingen van het Thomas a Kempis College locatie Zuid een eigen film met het thema ‘Doe normaal…’

In de film komen onderwerpen als vandalisme, drugs en alcohol, racisme en pesten aan de orde. Als de film klaar is, volgt er op 10 januari 2008 een heuse première, waarbij de leerlingen als echte filmsterren over de rode loper binnen komen. Leerlingen hebben vooraf auditie mogen doen. De rollen zijn verdeeld en de camera’s draaien aan Gelijkheid 3 in Zwolle. Naast de film is er ook een wedstrijd waaraan alle leerlingen tijdens de projectweek per groep meedoen. De groepen krijgen elk een thema waarvoor ze een actie moeten verzinnen, die als doel heeft zoveel mogelijk mensen ‘normaal te laten doen’.  De groep die dat op de meest originele, grappige, ontroerende manier doet, wint de wedstrijd.

Mede-mogelijk-makers

Maar ook het zoeken van sponsoren is een onderdeel van het project. Dit omdat het gebruikelijk is dat een speelfilm altijd wordt gemaakt met behulp van sponsoren, die in de aftiteling als mede-mogelijk-makers worden genoemd. Doel van het project is leerlingen op een positieve manier aan de slag te laten gaan met maatschappelijke thema’s waar zij dagelijks mee te maken krijgen. Ze werken samen toe naar een succeservaring.

Artikel delen:

Reageer