Primark opent deuren in Zwolle

Zwolle – Vanaf dinsdagochtend 10 uur kunnen Zwollenaren en mensen uit de wijde omgeving dan eindelijk hun hart ophalen bij Primark Zwolle. Oktober 2014 kondigde Weblog Zwolle de komst van de populiere Ierse winkelketen aan. Woensdag 15 april 2015 werd er gestart met de sloop van het Bankgebouw van Straaten en de Tijlpanden en de nieuwbouw aan de Melkmarkt.

img_2206.jpg 
Foto’s: Arjen van der Zee

De nieuwe winkel heeft een oppervlakte van 4088 m² en bestaat uit 3 verdiepingen die zijn gevuld met de laatste modetrends voor het hele gezin, inclusief schoenen, accessoires, lingerie en een collectie voor huis- en interieur. Er staan 212 paspoppen, er zijn 47 paskamers en 42 kassa’s.

img_2209.jpg

img_2231.jpg

img_2191.jpg

De komst van de winkel zorgt voor lokale werkgelegenheid. In totaal gaan er 235 medewerkers aan de slag bij Primark Zwolle. Via het UWV en gemeenten zijn 79 nieuwe medewerkers gerekruteerd. Namens Anne Marie Eleveld, manager UWV Zwolle: "Wij, UWV en gemeenten in de regio Zwolle, zijn blij met de komst van Primark. Goed voor de werkgelegenheid en economie voor deze regio! Primark biedt kansen aan jong en oud, ook aan mensen die nu zonder werk zitten. Daarom faciliteren wij graag de sollicitatieprocedure in nauwe samenwerking met de medewerkers van Primark."

De eer van het lint doorknippen kwam toe aan wethouder de Heer, hij noemde de komst een welkome aanvulling op het Zwolse winkelgebied en zal naar alle verwachting meer winkelend publiek naar de binnen stad trekken.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Goed voor de lokale economie, goed voor de (kleine) ondernemers in de omgeving, goed voor de levendigheid in de stad!

  Nu nog de Zara en de Hudson’s Bay open en de zondag ook vrijgeven en dan wordt het nog wel eens wat in ons ooit zo slaperige stadje! 😀


  ⚠️ Meld

 2. @ Steven

  volgens mij veel scholieren als ik het filmpje zag op de Sensator,
  en wat een gewauwel van die store brand manager zeg over eerlijk dit en eerlijk dat ….. 🙁


  ⚠️ Meld

 3. ahhhh wat leuk een kinderarbeid winkel in Zwolle das echt top hadden we net nodig lekker 3 euro voor een broek betalen die door een 5 jarig meisje in elkaar is genaaid voor een stuiver per dag


  ⚠️ Meld

 4. Hopelijk wordt de boel de komende tijd wat ordelijker. Veel fietsen en opvallend veel zwerfafval rondom de locatie van Primark ineens.


  ⚠️ Meld

 5. Het valt mij ook op dat er verdacht veel afval van kinderen af valt de laatste tijd. Zo maar. Ineens!
  En de leerkrachten of ouders maar de boel opruimen, als ze de moeite willen doen trouwens.


  ⚠️ Meld

 6. Behalve dat je grote vraagtekens moet zetten bij de herkomst van de veelte goedkope kleren worden de werknemers ook nog eens uitgebuit.
  Als je 4 uur achter elkaar werkt bv. mag je niet even naar de w.c!


  ⚠️ Meld

 7. ik vind het een dramage dat wij als burgers van ons nederland gewoon deze kinderarbeid ondersteunen….wij zouden dit soort praktijken juist moeten boycutten!


  ⚠️ Meld

 8. Misleidende manipulatie en verderfelijke propaganda! Primark heeft mensen erger misbruikt dan Ramsay Bolton de dubbelganger van Arya Stark. Wie bij Primark koopt heeft bloed aan zijn kraag!


  ⚠️ Meld

 9. En maar weer klagen over fietsen. De openbare ruimte wordt voor een appel en een ei weggeven aan kroegbazen, terwijl op die plekken aan de Melkmarkt plenty fietsen gestald kunnen worden door de gelduitgevende fietsende burger. Fietsers, mijdt de bekrompen middenstandertjes.


  ⚠️ Meld

 10. Tja, dat verhaal over kinderarbeid… Daar kom je niet achter.
  Dat Primark, maar ook C&A en weet ik welke andere bedrijven er nog zijn, geen zaken doen met bedrijven waar kinderarbeid voorkomt zal zo zijn. Wel besteden die bedrijven werk uit naar andere bedrijven die op hun beurt ook weer werk uitbesteden. Nou, zeg het maar. Hoe wil je dat controleren…


  ⚠️ Meld

 11. Ik ben er vanavond, op koopavond, weer eens even langs gefietst en wat ik zag was complete waanzin en totaal onhoudbaar. Massa’s fietsen die lukraak geparkeerd worden en grote aantallen mensen die op de rijbaan lopen zonder ook maar enig oog te hebben voor het verkeer. De problematiek met fietsparkeren was altijd behapbaar maar dat is het nu heel duidelijk niet meer: op de grote markt en de melkmarkt staan nu echt misschien wel 10x meer fietsen dan er ooit gestaan hebben. Complete anarchie momenteel: doe er wat aan gemeente!


  ⚠️ Meld

 12. als je denkt dat kleding uit duurdere winkels zonder kinderarbeid gemaakt is dan heb je echt oogkleppen op… dat is jezelf voor de gek houden en tegelijk die winkels met nog meer geld spekken want de winstmarges bij die winkels zijn extreem hoog!
  Kwa fietsers…. mensen zijn grote egoïsten, die willen zo dicht mogelijk bij de winkels hun fiets zetten ipv aan de rand vh centrum. Dit was te verwachten…. Te lui om een stukje te lopen, maar wel geld uitgeven aan de sportschool, lekker slim….


  ⚠️ Meld

 13. @ribo

  Volgens mij is dat voetgangersgebied… Oftewel, het overige verkeer moet rekening houden met de voetgangers en niet andersom!

  Die fietsen zijn naar mijn idee makkelijk op te lossen, AFAC er een paar keer per dag heen sturen. Dan leren ze het vanzelf af. Is sowieso in de hele binnenstad één groot drama qua handhaving van het fietsparkeerbeleid.


  ⚠️ Meld

 14. Blijft een lastig verhaal, kinderarbeid.
  Het buurmeisje van 12 dat ingehuurd wordt om op te passen en daar een paar euro voor krijgt is bijvoorbeeld ook kinderarbeid. Goede werkomstandigheden over het algemeen, maar toch.
  Nog maar een eeuw geleden was kinderarbeid hier ook nog heel normaal, gelukkig zijn wij doorontwikkeld en is dit nu grotendeels verleden tijd.

  In de armere landen vindt nog steeds veel kinderarbeid plaats. Het is utopisch om dit in korte tijd uit te bannen. Het ontwricht hele gezinnen die nu overleven dankzij arbeid. Steeds vaker wordt echter aangedrongen op het terugdringen van deze vorm van produceren en gelukkig nemen bedrijven steeds meer verantwoordelijkheid in dezen. Wat gebeurt er met de kinderen als zij door ons moraal besef ineens niet meer kunnen voorzien in hun (en hun familie) inkomsten? Steeds vaker zie je dat uitbuiting minder wordt, kinderslavernij is namelijk een heel ander probleem.

  Wil ik hiermee aangeven dat ik kinderarbeid prima(rk) vind? PERTINENT NEE!
  Besef alleen dat dit soort processen langer nodig hebben om uit te bannen dan dat wij denken. Tot die tijd zorgen dat de omstandigheden beter worden, excessen keihard aangepakt worden en kinderen gestimuleerd worden om naar school te gaan en kind te zijn.  ⚠️ Meld

 15. @Blauw: het lijkt inderdaad wel het idee te zijn dat alles een voetgangersgebied is maar dat is niet zo. De route langs de Primark is door de gemeente aangewezen als fietsroute en het gebied op en rondom de grote markt als gemengd gebied voor fietsers en voetgangers. Er staan ook borden aan het begin van het gebied die dit duidelijk maken. Enkel op marktdagen is het een volledig voetgangersgebied: ook dat staat op de borden aangegeven. Maar normaliter moeten ook voetgangers zich dus netjes aan de verkeersregels houden.


  ⚠️ Meld

Reageer