Zwolse ‘Passion’ op Goede Vrijdag

Zwolle – Zwolle heeft z’n eigen Passion, op Goede Vrijdag 14 april in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel. Zanggroep Koorbizniz Oosterwind heeft delen uit het lijdensverhaal gekozen en die verbonden met zeven Nederlandstalige popliederen en teksten. Zo ontstaat een nieuw vorm gegeven lijdensverhaal. Iedereen is welkom om 19.30 uur in deze bijzondere viering. De toegang is gratis.

passion_zwolle_2017.jpg 

 

Koorbizniz Oosterwind is geïnspireerd door de jaarlijkse Passion op televisie. Ook in de Oosterkerk wordt verbinding gemaakt tussen het lijdensverhaal van Jezus en Nederlandstalige popmuziek. Door het gebruik van hedendaagse liederen brengt de zanggroep het lijdensverhaal dichtbij de actualiteit.Tijdens de uitvoering worden delen uit het lijdensverhaal voorgelezen. Deze evangelielezingen worden afgewisseld met verbindende teksten, geschreven door ds. Jan Woltinge.

 

Vanaf september 2016 is Koorbizniz Oosterwind begonnen met het meerstemmig instuderen van de liederen. Het koor wordt begeleid door diverse muzikanten. De muzikale leiding is in handen van Geeske Koopman-Ridderbos.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Wat lees ik nou, ‘ het lijdensverhaal ‘
  Trap d’r niet in. 🙂

  Ik denk soms wel eens dat religie op zichzelf een lijdensverhaal is.
  Een ongeneeselijke psychische aandoening.

  Trap niet in georganiseerde religie beste Mensen.
  Da’s heel erg stinkende poep.  ⚠️ Meld

 2. ach wat zielig Echtgeenhikje ik zou zeggen lees eens de evangeliën van Mattheus Marcus Lucas en Johannes dan lees je dat het geen psychische aandoening is maar een geschiedenis die ongeveer 2000 jaar geleden heeft plaats gevonden.


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door Ans, op 29 maart 2017 22:21
  ach wat zielig Echtgeenhikje ik zou zeggen lees eens de evangeliën van Mattheus Marcus Lucas en Johannes dan lees je dat het geen psychische aandoening is maar een geschiedenis die ongeveer 2000 jaar geleden heeft plaats gevonden.

  *proest* geschiedenis ;D


  ⚠️ Meld

 4. @Bernhard, ik reageer juist WEL.
  En dat is hoog nodig ook.

  Trek ’t wat breder, wij vragen ons af of onze
  reli wel Ok is.

  Hopelijk komen de mensen van overzeese
  religies ook aan boord hier.

  Mij te adviseren niet te reageren, uh, kuch.
  Toch wel van wel.

  ‘de evangeliën van Mattheus Marcus Lucas en Johannes’

  Allemaal flauwekul. Do Not Feed de Trol 😉

  Ik houd van goden weghappen,laaat maar weten.  ⚠️ Meld

 5. Fijnweer eens wat roomse waardigheid in het nieuws. Geen buitenlands geneuzel maar klare woorden in een goed verhaal.voor jong en oud.


  ⚠️ Meld

Reageer