Uitgelicht tijdens World Press Photo

Zwolle – Donderdag 30 maart is fotojournalist Jeroen Swolfs te gast in Uitgelicht. Deze speciale editie vindt plaats tijdens World Press Photo en daarom wijkt de gastcollegereeks van de opleiding Journalistiek ditmaal uit naar de Grote Kerk in Zwolle.

Jeroen Swolfs ging na zijn opleiding aan de Fotoacademie in Amsterdam als fotojournalist aan de slag. Hij richtte zich voornamelijk op politieke en maatschappelijke onderwerpen en hij deed opdrachten voor de Volkskrant, Amsterdam Weekly en het Rijksmuseum.

Streets of the world
De afgelopen zeven jaren reisde Swolfs af naar alle landen in de wereld om in elke hoofdstad foto’s te maken van het straatleven. Als tegengeluid in een samenleving waarin de media gedomineerd worden door negatieve berichtgeving over oorlog en conflict, benadrukken zijn foto’s vooral de overeenkomsten tussen mensen en culturen, waar dan ook.

Over Uitgelicht
Uitgelicht is een gastcollegereeks georganiseerd door studenten van de opleiding Journalistiek. Eerdere gasten waren onder ander Eva Jinek, Matthijs van Nieuwkerk en Sander Lantinga. In de College Tour-achtige setting krijgt de zaal de kans om Swolfs het hemd van het lijf te vragen.

Programma
De bijeenkomst is kosteloos toegankelijk en vindt plaats in de Grote Kerk in Zwolle, waar ook de tentoonstelling van World Press Photo is georganiseerd. De kerk is op 30 maart geopend vanaf 14.00 uur, het programma start om 14.30 uur.

Artikel delen:

Reageer