Laatste open dag Windesheim van dit schooljaar

Zwolle – Op vrijdag 7 april houdt hogeschool Windesheim zijn laatste open dag van dit schooljaar. Voor eindexamenkandidaten de laatste keer voordat zij een knoop moeten doorhakken. Voor leerlingen uit havo-4, mbo-3 en vwo-5 een goede gelegenheid om te beginnen met de studiekeuze. Zo kan volgend jaar veel stress worden voorkomen.

Programma
Windesheimstudenten geven leerlingen tips en vertellen vanuit eigen ervaring. Er zijn voorlichtingsrondes en er is informatie over onder meer studiebegeleiding, studiefinanciering en Zwolle als studentenstad. Eindexamenkandidaten kunnen hun laatste twijfels bespreken. Voor leerlingen uit havo-4, mbo-3 en vwo-5 is er een studiekeuzetest als startpunt van hun zoektocht.

Hulp bij studiekeuze
Op een aantal plekken op de hogeschool staan standjes ‘Hulp bij studiekeuze’. De plek voor het maken van een gratis studiekeuzetest, het aanmelden voor een meeloopdag en het bespreken van studietwijfels. Ook zijn er studenten aanwezig die vertellen over de overstap vanuit hun eigen achtergrond: van havo, vwo of mbo naar het hbo. Scholieren die vastlopen in het studiekeuzeproces, kunnen zich inschrijven voor een kortdurend adviesgesprek van 10 minuten. Een loopbaancoach geeft dan tips en adviezen.

Kijkje op de Campus
De open dag is ook een goede gelegenheid om de Campus van Windesheim te verkennen. Bekijk praktijklokalen, het mediacentrum, de tv-studio en sportgebouwen. Proef de sfeer of kom eten in een van onze kantines. De open dag vindt plaats op vrijdag 7 april van 13.00 – 19.00 uur op de Campus in Zwolle. Het volledige programma staat op: windesheim.nl/opendag.

Artikel delen:

Reageer