Club Cele i.sm. De Groene Loper I love “beeing”

Zwolle – Vorige week zondag ging de klok een uur vooruit, de lente is officieel begonnen. Dinsdag 4 april om 20.30 staat Club Cele | Talk of the Town Zwolle in bloei. De Groene Loper, een samenwerkingsverband dat inwoners van Zwolle wil betrekken bij hun eigen groene leefomgeving, is te gast. Wat weet jij daar eigenlijk van? Bekommer jij je ook?

Voor velen wekt het eerder een angstige associatie op, maar die kleine zwart-gele beestjes zijn heel erg nuttig voor onze natuur. Deborah Post weet daar alles over. Met haar initiatief Honey Highway, een blijvend paradijs voor bijen in de bermen van Rijkswegen, Provinciale wegen, Spoorrails en Waterdijken, haalde ze het landelijke nieuws. En nu is ze te gast bij Club Cele! 

Ook Erik de Kruif van Landschap Overijssel is aanwezig en laat zien hoe je een bijenhotel bouwt. Want hoe zorg je nou dat een bij zich thuisvoelt? Hij vertelt het. Nicole Verkerk van Bijenteeltvereniging Zwolle geeft ons als bezoeker tips voor elke woonvorm: want niet alleen grote tuinen zijn geschikt als plekken voorbijen, balkons en hofjes zijn enkele voorbeelden van andere plekken die bij-vriendelijk gemaakt kunnen worden. Nieuwsgierig naar wat jij kan doen? Zorg dan dat je erbij bent!

De Groene Loper
De Groene Loper benadrukt het belang van de bij en vertelt ons hoe we de bij kunnen helpen. Is jouw tuin bijvriendelijk of kun jij ook wel wat tips gebruiken? Kom dan langs!

De Groene Loper Zwolle heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond de steden van Overijssel.

Het nut van de bij
Bijen zijn eigenlijk hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook landbouwgewassen. Dat jij ’s morgens een appeltje meeneemt is mede dankzij de bij. Het voedsel voor de bijen neemt echter steeds meer af. Dit komt door een tekort aan wilde plant die stuifmeel en nectar bevatten.

Talk of the Town Zwolle bij Club Cele
Talk of the town Zwolle is een productie van Club Cele, geïnspireerd op Talk of the Town van Pakhuis de Zwijger. In deze talkshow werpen we licht op nieuwe stedelijke ontwikkelingen in Zwolle en buigen we ons samen met politici, ontwerpers, bouwers en inwoners over stedenbouwkundige ontwerpen en bestemmings- en bouwplannen. Wat verdwijnt er komende jaren uit het straatbeeld en wat krijgen we er voor terug? Terugkerend onderwerp: de rol van de creatieve industrie, de overheid en de inwoners van Zwolle in verschillende fasen van stedelijke ontwikkeling.

Club Cele | Talk of the Town Zwolle | I love beeing vindt plaats op 4 april om 20.30 in Café Foyé Bovenfoyer

Wie zijn wij?
Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen.

Artikel delen:

Reageer