Vier projecten genomineerd voor Weeshuisprijs

Zwolle – Elke twee jaar reikt stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle een cheque van €2.500,00 uit aan een innovatief project dan wel een vereniging die zich heeft bewezen. Uit de tientallen jeugdprojecten die de stichting in de jaren 2015 en 2016 heeft gehonoreerd, heeft het bestuur vier projecten geselecteerd.

 nominaties_weeshuisprijs_15-16.jpg

Genomineerd voor de Weeshuisprijs 2015/2016 zijn (uiteraard in willekeurige volgorde):
1. Voetbalvereniging CSV’28 met hun project ‘Pannakooi voor Stadshagen’
2. Oranjepret Park Eekhout met hun project ‘Evenement op Koningsdag’
3. Muziekvereniging Excelsior Westenholte met hun project ‘Muziek in de klas’
4. Filmtheater Fraterhuis met hun project ‘Ontwikkeling Fraterhuiskamer, de derde Filmtheater Fraterhuis-zaal in het Celekwartier’ 

Wie uiteindelijk de gelukkige winnaar is, wordt in mei/juni bekendgemaakt.

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis
Het Hervormd Weeshuis aan de Broerenstraat heeft tot 1953 gediend als onderkomen voor ouderloze kinderen. Inmiddels heeft het weeshuis haar functie verloren en zijn de bezittingen overgegaan in een stichting. Deze stichting beheert de gelden die door de eeuwen heen zijn verworven. Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle heeft tot doel om haar jaarlijkse netto-opbrengsten op een eigentijdse manier in te zetten als financieel steuntje in de rug voor initiatieven in jeugd- en jongerenwerk. Elke stichting, vereniging of particulier kan ongeacht levensbeschouwing een aanvraag indienen voor een op de jeugd gericht project. Zie voor meer informatie www.hervormdweeshuiszwolle.nl. Facebook: www.facebook.com/weeshuiszwolle.

Meer info:
Website: www.hervormdweeshuiszwolle.nl
Facebook: facebook.com/weeshuiszwolle

Artikel delen: