CCC wint Europese prijs voor eTwinningproject

Zwolle – Het eTwinning project Migrants and Refugees van het Carolus Clusius College heeft een Europese prijs gewonnen voor het beste eTwinningproject in de categorie 12 – 15 jarigen. ‘We zijn ontzettend trots dat we de prijs met het project hebben gewonnen. De leerlingen hebben door dit project kunnen ervaren wat de vluchtelingenproblematiek inhoudt voor kinderen van hun eigen leeftijd. Het begrip is gegroeid en daardoor is hun wereld groter geworden’, vertelt Amanda van Dijk, docent en coördinator tweetalig onderwijs, van het CCC met veel enthousiasme.

leerlingen_carolus_clusius_zijn_blij_met_hun_etwinningprijs.jpg 

Tijdens het project Migrants en Refugees werden leerlingen uit Orfeo 2 en 3 bewust van de vluchtelingenproblematiek in Europa. Samen met leerlingen uit Frankrijk, Noorwegen en Duitsland maakten de CCC-leerlingen gezamenlijk opdrachten en leerden ze meer over de achtergrond van de vluchtelingencrisis. De leerlingen maakten onder andere filmpjes, foto’s, vragenpolls, quizzen en boekverslagen van Engelse literatuur over vluchtelingen. Dat deelden en bespraken ze met de Franse, Noorse en Duitse leerlingen via het online platform eTwinning. Als slotstuk maakten de leerlingen samen een online tijdschrift.

Celebration ceremony op het CCC
Afgelopen oktober won het CCC met het project al de nationale eTwinningprijs in de categorie voor het meest actuele onderwerp. Met het gewonnen prijzengeld hebben de leerlingen een aantal weken geleden activiteiten georganiseerd voor de ISK-leerlingen van het Almere College.

Deze week werd bekend dat het project ook de Europese prijs heeft gewonnen. De prijs wordt uitgereikt tijdens het jaarcongres van eTwinning op Malta. Tijdens een ‘celebration ceremony’ op het CCC en op één van de andere deelnemende scholen van het eTwinningproject vieren de leerlingen dat ze deze prijs hebben gewonnen. Uit Caen, Frankrijk komen leerlingen naar het CCC om dit mee te vieren. De andere deelnemende landen (Noorwegen, Duitsland en Frankrijk) zijn per video conference aanwezig.

eTwinning
Tijdens eTwinningprojecten werken scholen in Europa samen binnen een online community. Leerlingen werken op deze manier online samen aan een internationaal project. Het doel hiervan is het opdoen van internationale ervaring, het stimuleren van ict-vaardigheden en het op een inspirerende manier bezig zijn met de lesstof. Op het CCC doen leerlingen regelmatig mee aan e Twinningprojecten.

Artikel delen:

Reageer