Zwolse theaters organiseert Stadsfestival

Zwolle – Dit jaar vindt de zesde editie van het Stadsfestival plaats onder verantwoordelijkheid van Zwolse theaters. Hiertoe heeft het bestuur van de Stichting Stadsfestival overeenstemming bereikt, nadat Niek van der Sprong Culturele Producties de opdracht heeft teruggegeven aan het bestuur. Het Stadsfestival is al jaren een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle. Niek van der Sprong Culturele Producties was verantwoordelijk voor de afgelopen vijf edities en draagt Zwolse theaters aan als waardige opvolger. Voor de komende editie was Zwolse theaters al nauw betrokken bij de programmering en productie van het festival. 

Coby Zandbergen (voorzitter van het bestuur) spreekt haar waardering uit voor de wijze waarop Niek van der Sprong Culturele Producties het Stadsfestival in de afgelopen jaren tot een groot succes heeft weten te maken: ‘Het concept van een theatraal festival rond het thema water in Zwolle, biedt alle kansen voor gezelschappen in en buiten de stad om zich te laten zien. De aftrap van het culturele seizoen heeft vanaf de start van de ontwikkeling van deze editie centraal gestaan in de programmering en de locatie. We hebben er alle vertrouwen in dat Zwolse Theaters, die vanaf het begin hierbij betrokken is geweest, het concept verder uitbouwt’.

Margreet Wieringa (directeur Zwolse theaters) ziet deze stap als een logisch gevolg van de geformuleerde ambities en resultaten van Zwolse theaters: ‘We kijken uit naar de samenwerking met alle gezelschappen in de stad en het werken buiten de muren van onze theaters. Samen vormen we het culturele hart van de stad. Wat Niek heeft bereikt de afgelopen jaren is geweldig, ik ben er trots op dat wij het stokje over mogen nemen!’.

De komende tijd verkent Zwolse theaters de mogelijkheden tot samenwerking in de stad. Het Stadsfestival is van 1 tot en met 3 september 2017

Artikel delen: