Voorbeschouwing PEC Zwolle – Excelsior

Zwolle- Zaterdagavond staat de competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle en Excelsior Rotterdam op het programma. Het duel begint om 18.30 uur en wordt gespeeld in het MAC3PARK stadion. In deze voorbeschouwing worden onder meer de vorm van beide ploegen en de recente ontmoetingen uitgelicht.

Excelsior Rotterdam is na 27 speelronden te vinden op plaats vijftien in de Eredivisie. De ploeg van trainer/coach Mitchell van der Gaag verloor dertien keer, speelde negen maal gelijk en trok vijf keer aan het langste eind. De Kralingers zijn aan een goede reeks bezig. De afgelopen drie wedstrijden werd er één keer gewonnen en tweemaal gelijkgespeeld. De ploeg uit Rotterdam won met overtuigende cijfers van sc Heerenveen en speelde knap gelijk tegen Ajax en AZ. PEC Zwolle heeft op de ranglijst van de Eredivisie zes punten meer dan Excelsior Rotterdam en staat hiermee op een elfde plaats. De selectie van trainer/coach Ron Jans won recent de beladen IJsselderby met 1-3. Zodoende werd een unieke dubbel behaald, want PEC Zwolle won nog nooit in één eredivisieseizoen tweemaal van de ploeg uit Deventer. Daardoor stegen de Blauwvingers in één keer naar de elfde plek en lijken de Zwollenaren zich aan de onderste regionen ontworsteld te hebben.

Warner Hahn, de doelman van Excelsior Rotterdam, kreeg samen met zijn teamgenoten veel schouderklopjes voor zijn optreden tegen Ajax. De ex-Zwollenaar die de eerste seizoenshelft moest herstellen van een zware knieblessure is door Feyenoord momenteel verhuurd aan de Kralingers om meer wedstrijden te spelen. De 24-jarige doelverdediger kwam in 2014 over van FC Dordrecht en werd direct door Feyenoord verhuurd aan PEC Zwolle. In het seizoen 2014-2015 keepte Hahn vele wedstrijden voor de Blauwvingers en kende een succesvol seizoen. Aankomende zaterdag keert Hahn voor even terug op het oude nest. PEC Zwolle – Excelsior Rotterdam staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Kamphuis. Hij wordt geassisteerd door de heren Siebert en Lapar. De vierde official bij het duel tussen de Zwollenaren en de Kralingers is dhr. Pérez. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 12

Reacties zijn gesloten.