WRZV Zwolle boekt monsterzege op Dynamo

Zwolle – Het zaalvoetbalteam van de WRZV wat dit voor het eerst uitkomt in de KNVB hoofdklasse begint op stoom te raken en is goed op weg voor een plek in de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse. Het is nog niet zover, maar de monsterzege tegen Dynamo uit Lelystad brengt de Zwollenaren wel steeds dichterbij het toetje in de meimaand.

De uitwedstrijd in Lelystad eerder dit seizoen werd gewonnen dus de WRZV ging speelde vol vertrouwen en had vooraf ook goede hoop om deze belangrijke wedstrijd om te zetten in winst. Dynamo kwam er in de beginfase niet aan. WRZV Zwolle speelde sterk en wist continue de vrije man te vinden. De eerste kansen waren nog niet echt besteed aan de Zwolse aanvallers en ook Dynamo kwam er bij vlagen goed uit, maar zag keeper Marcus Jan Schiere alle inzetten onschadelijk maken. et een ijzersterk spelende Tom Ijzerman achterin had de WRZV de gehele wedstrijd een slot op de deur. Het was Ijzerman die regelmatig mee ging naar voren en met een assist Willem Bel in stelling bracht om te scoren. Met doelpunten van Abdelsalam, Bel, Visscher en Shimeri gingen de Zwollenaren met een 6-0 voorsprong rusten.

In de 2e helft wist de WRZV met schitterende combinaties en geweldige doelpunten (IJzerman, Bel, Shimeri en Ali Pour Asli uit lopen naar een 9-0 voorsprong. De jacht op de tiende treffer was begonnen, maar de afwerking werd steeds onzorgvuldiger. Dit stelde Dynamo in staat om in de omschakeling te profiteren en de score terug te brengen naar 9-3. De tegendoelpunten waren voor de WRZV een reden om wederom aan te zetten en de marge verder uit te breiden. Naast een hattrick van Willem Bel raakt ook Wahid Shimeri steeds beter in vorm en was hij met vijf treffers de ‘man of the match’. De WRZV staat stevig op de 3e plaats en heeft alles in eigen hand om de nacompetitie te bereiken. De route hier naar toe loopt op vrijdag 7 april via Nijkerk. Dan spelen de Zwollenaren de uitwedstrijd tegen zvv Sparta/ de Laak.

Artikel delen: