PEC Zwolle niet langs Excelsior

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om Excelsior te verslaan. In het eigen MAC3PARK stadion komt de ploeg van trainer Ron Jans niet verder dan 1-1. ,,We begonnen goed, maar daarna lieten we het lopen. Zonde", vindt Mustafa Saymak.

1.jpg

Bij PEC Zwolle begon Calvin Verdonk weer eens in de basis, omdat Ryan Thomas vanwege het slechte weer later terugkwam van zijn trip met de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland. Excelsior betrok de verdedigende stellingen, om er via de counter meermaals uit te komen. Zwolle had het balbezit en kwam er sporadisch doorheen. In het eerste kwartier moest voormalig PEC Zwolle-doelman Warner Hahn handelend optreden op inzetten van Dirk Marcellis en Nicolai Brock-Madsen. Het was Django Warmerdam die na 26 minuten spelen de patstelling doorbrak. Zijn zwabberbal vanaf een meter of 25 belandde achter Hahn in de verre hoek. Lang genoot Zwolle niet van de voorsprong, Luigi Bruins bracht de Kralingers al snel weer langszij. Beide ploegen raakten daarna nog het aluminium (Holla de paal namens de thuisploeg, Elbers de lat namens de bezoekers), maar gescoord werd er voor rust niet meer. ,,Zij kregen één uitgespeelde kans, maar die gaat er wel in", bromde Saymak.

 2.jpg

3.jpg

4.jpg

In de tweede helft bleek het een stuk lastiger voor Zwolle om gevaar te stichten. Excelsior hield de ruimtes goed dicht en het duurde lang voordat er een grote kans te noteren viel. Na pogingen van afstand van Warmerdam (naast) en Danny Holla (over) was het Queensy Menig die in het laatste kwartier echt dichtbij een doelpunt was. Zijn poging werd echter gekraakt door een Rotterdamse verdediger. Ook na het inbrengen van Thomas, Stef Nijland en Kingsley Ehizibue lukte het niet om te scoren. Menig had nog een enorme kans, maar Hahn redde knap met een uitstekende reflex. Aan de andere kant was het Ribeiro die doelman Mickey van der Hart tot een redding dwong. Daardoor bleef het bij 1-1. Saymak: ,,We hadden moeten winnen, maar we hebben er in ieder geval voor gezorgd dat we niet verloren hebben." Donderdag komt PEC Zwolle opnieuw in actie. Om 18.30 uur wordt er in Kerkrade afgetrapt tegen Roda JC. Bron: www.peczwolle.nl

_mg_7706.jpg

_mg_7711.jpg

_mg_7720.jpg

_mg_7765.jpg

_mg_7775.jpg

_mg_7796.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Zij kregen één uitgespeelde kans, maar die gaat er wel in”, bromde Saymak.

  ja kan echt niet langer zo

  pec moet een keeper hebben
  misschien keepster van dames opstellen

  die van der hart kan zo ruilen
  tussen de dames past hij wel
  8)


  Maak melding

 2. Ik ga nogmaals, tegen beter weten in, maar tegengeluid geven. Geven jullie nu echt de keeper de schuld van de 1-1? En dan omdat ie maar 1 bal heeft gekregen? Gewoon goed doelpunt waar een keeper veel geluk moet hebben om hem te pareren.
  Bizar.
  Iedereen is nog steeds lyrisch over Hahn, maar hij had de bal van Warmerdam juist moeten hebben. Zijn hand volledig bij de bal.
  Maar goed, van iemand die WHC sympathiën heeft, verwacht je ook geen kennis van voetbalzaken, die willen alleen maar kopen, kopen, kopen 😉


  Maak melding

 3. Slaat allemaal nergens op passant was gewoon wéér een foute plaats waar ‘ie stond om de bal te houden. Als je nooit keeper bent geweest of er géén kijk op hebt lijkt het me beter om niet zo stellig te brullen.


  Maak melding

 4. Ja klopt, als ie verder naar links had gestaan, had ie ‘m gehad. Tenminste als de aanvaller dan niet de korte hoek gepakt had.

  Hoe weet je wat ik wel of niet gedaan heb en waar ik wel of geen kijk op heb? Ik brul alleen omdat ik keer op keer lees dat Van der Hart helemaal niets kan volgens een aantal hier, terwijl hij juist best degelijk speelt.
  Pakt niet altijd extra punten (toch wel een paar dit seizoen, bijv thuis tegen Go Ahead), dat is waar. Maar hoeveel echte blunders heeft hij dit seizoen gemaakt? Zet ze eens op papier, ben benieuwd.


  Maak melding

 5. Zonde, hadden 3 punten moeten zijn, ik vind Warmerdam een zwaar overschatten speler, acteert met zijn maniertjes een potentiële topspeler te zijn. Zijn doelpunt was een grotere fout van Hanh dan dat de tegentreffer een fout van van der Hart zou zijn.


  Maak melding

 6. Veel inzet is geen kwaliteit, dat is een basisvoorwaarde voor succes. Warmerdam doet net of hij DE ster van PEC is, maar dat valt gezien zijn kwaliteiten nogal mee. Nuttige speler, maar zeker niet bijzonder.


  Maak melding

Reageer