Be Quick ’28 wint stadsderby tegen ZAC

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag na de stadsderby tegen ZAC drie uiterst belangrijke punten bijgeschreven. Na een groot offensief in de tweede helft wist de ploeg het laken naar zich toe te trekken.

Een hele belangrijke wedstrijd. Zowel ZAC als Be Quick moet winnen om rechtstreekse handhaving in het zicht te houden. Dat levert echter geen fonkelende eerste helft op. Beide teams komen moeilijk tot kansen. Toch is de start voor de ploeg uit Zwolle-Zuid. Bij een hoekschop in de 8e minuut staat Be Quick niet goed te verdedigen en Joren Drost kan de bal van dichtbij in het doel tikken: 0-1. Pas in de 22e minuut veert het publiek opnieuw op. Een diepe bal wordt door de verdediging van ZAC gemist en Sander Aarten kan hem net niet binnenwerken. Kort hierna wordt een voorzet van Yordi Veldman tot corner verwerkt. ZAC sticht alleen nog wat gevaar door een voorzet van Lex Heimerikx. Maar Wibo van Dijk maakt er een hoekschop van. De hoekschop wordt vervolgens door iedereen gemist. Bij Be Quick zien we nog een mooie diepe bal van Sander Fillet, maar Sander Aarten komt net tekort.

In de pauze herhaalt het technisch duo van Be Quick het kunstje van vorige week: er wordt offensief gewisseld. Jeffrey van der Vlist en Gianlucca van der Vegt komen erin en het publiek ziet meteen een andere wedstrijd. En er komen kansen. Sander Aarten en Jeffrey van der Vlist stuiten aanvankelijk nog op keeper Jelle Brouwer. Pas in de 68e minuut wordt de ban gebroken. Een fraaie actie van Gianlucca van der Vegt levert de gelijkmaker op 1-1. Dikverdiend. Het scheelt maar een haartje of Van de Vegt scoort een minuut later alweer. Een voorzet van Hugo Winkeler wordt maar net langs de paal gekopt. Voor Be Quick blijven de kansen komen. Sander Fillet schiet maar net voorlangs. De Be Quick verdediging met Arslan, Blom en Brinkhuis heeft in de tweede helft nauwelijks iets te duchten. Toch ontsnapt Be Quick bij een vrije trap van Groen (80e). De bal caramboleert via de paal in de handen van keeper Van Dijk. Enkele minuten later komt Be Quick terecht op voorsprong. Een goede actie van Gianlucca van der Vegt bezorgt de bal bij Jeffrey van de Vlist en die tikt van dichtbij binnen 2-1. Be Quick krijgt ook de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar Sertaç Yilmaz schiet van dichtbij op de keeper. Gescoord wordt er niet meer en daarmee pakt Be Quick drie hele belangrijke punten. Jan Locht en Ruud Fillet hebben vlak voor het einde van de wedstrijd Milan Rada laten invallen. Daarmee levert deze wedstrijd ook nog een debutant op.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik heb genoten…..wat een geweldige wedstrijd en wat een geweldige uitslag voor BeQuick of wees snel zoals wij wel een gekscherend zeggen. Maar zac maakt het zichzelf wel heeeeeel moeilijk om rechtstreeks degradatie te voorkomen, en dan zullen er wel weer jongens gaan lopen zoals dat gaat bij zo’n club zonder echte visie enzo….ik ben benieuwd


    ⚠️ Meld

Reageer