Zonnig begin voor buitenleven van koeien

Zwolle – Zaterdag was het weer de tijd voor boer Van Vilsteren om zijn koeien voor het eerst dit seizoen naar buiten te laten. Net als andere jaren stelde hij weer belangeloos zijn stallen en weiland open voor het Zwolse publiek om mee te genieten van het enthousiasme dat de koeien laten zien als ze de wei in dansen.

img_2281.jpg

Boer Van Vilsteren noemt de eerste sprongen van zijn koeien dan ook de koeiendans. Vele honderden nieuwsgierigen stonden klaar langs de wei om van het schouwspel te kunnen genieten. Wellicht vanwege de weersvoorspellingen was de aanloop weer groter dan vorig jaar. Even na 13.00 uur gingen de staldeuren open waarna de koeien het vrije buitenleven weer enthousiast tegemoet sprongen. Al springend en stoeiend en spelend met het zand vermaakten zij het publiek zonder het zelf in de gaten te hebben.

img_2244.jpg
img_2253.jpg
img_2279.jpg
Meer foto’s via lees verder…

img_2271.jpg
img_2303.jpg
img_2308.jpg
img_2313.jpg
img_2318.jpg
img_2331.jpg
img_2346.jpg
Artikel delen:
Reacties 7
 1. Boeren bij mij om de hoek hebben de koeien al weken buiten.
  Die genieten al weken lang van het mooie buiten wer ipv een zompige stal


  ⚠️ Meld

 2. Het was prachtig om te zien. Mijn vijfjarige dochter heeft minstens zo genoten als ik. Was ook heel gaaf te zien hoe die automatische melkmachine werkt


  ⚠️ Meld

 3. Dit is natuurlijk hartstikke leuk, maar ook een beetje wrang tegen de achtergrond van de duizenden koeien die worden afgemaakt omdat Nederland zijn mestbeleid niet op orde heeft. Gaan we daar ook met z’n allen naar kijken?


  ⚠️ Meld

 4. hahaha ik was er ook zo leuk die koeien vet springen en jumpen enzo echt supergaaf om te zien hoe blij die koeien zijn als ze na al die tijd weer naar buiten mogen….wel raar dat wij dat voor die koeien bepalen enzo maar boeien dit zijn blije koeien….toch?


  ⚠️ Meld

Reageer