Tweede editie van het Zwolse Studentendebat

Zwolle – Op 12 april vindt in studentencafé Het Vliegende Paard de tweede editie van het Zwolse Studentendebat plaats. In dit debat staat de volgende hoofdstelling centraal: ‘Globalisering maakt Nederland kapot’. Debaters Marcel Hulspas en Theo Peenstra gaan met elkaar en met het publiek het debat aan, met als debatleider Johan van der Graaf. De gekozen vorm van het debat maakt dat het publiek essentieel is. Zij kan de debaters van hun standpunt af brengen door de juiste vragen te stellen.

Het onderwerp globalisering gaat over meer dan landgrenzen alleen. Internet, internationale handel, open grenzen zorgen ervoor dat de hele wereld voor iedereen binnen bereik is. Dat biedt kansen, maar ook bedreigingen zoals terroristen, vervuilende bedrijven en nepnieuws. Globalisering komt overal terug, van Trump tot de Brexit. Wat heeft globalisering tot gevolg voor de Nederlandse identiteit en de Nederlandse democratie? 

Debaters Marcel Hulspas (natuur- en sterrenkundige, wetenschapsjournalist en hoofdredacteur van hogeschoolkrant Win’) en Theo Peenstra (van de lerarenopleiding Aardrijkskunde, Windesheim) gaan met elkaar in debat over dit onderwerp, in een Karl Popper Debat. Deze vorm kenmerkt zich door experts die in verschillende rondes hun tegenstander proberen te overtuigen. Daarnaast worden er door het publiek kritische en doortastende vragen gesteld aan de experts. Debatleider Johan van der Graaf is student en voormalig voorzitter van het SOOZ. Hij is gewend om met uiteenlopende partijen de discussie aan te gaan en op te komen voor de belangen van studenten.

Over het Zwolse Studentendebat
Het Zwolse Studentendebat is een initiatief van Zwolse studentenverenigingen, studentenpastoraat OPHEF en Buro Ruis. Twee keer per jaar organiseren zij een debat over een actueel maatschappelijk onderwerp. Met prikkelende stellingen, een goede debatleider en sterke debaters willen ze iets bij dragen aan de verruiming van het perspectief van het publiek.

Datum wo 12 apr 2017
Locatie Het Vliegende Paard
Aanvang 20:00
Zaal open 19:30 

 

Artikel delen:

Reageer