€4.220.000 voor ruim 6 duizend werkzoekenden

Zwolle – € 4.220.000, dat is het bedrag dat twaalf gemeenten uit de regio Zwolle investeren in individuele begeleiding van werkzoekenden. De gemeenten Zwolle, Oldebroek, Hattem, Heerde, Steenwijkerland, Westerveld, Staphorst, Zwartewaterland, Kampen, Meppel, Ommen en Hardenberg werken, volgens het gezamenlijke project ‘Aan het werk in de AMR Zwolle’, aan het vergroten van de mogelijkheden van werkzoekenden en de bestrijding van jeugdwerkloosheid. Naar verwachting worden 6349 deelnemers binnen het project geholpen met hun zoektocht naar werk.

De deelnemende gemeenten bekostigen met elkaar de helft van de projectkosten, de andere helft wordt gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds. De komst van de middelen draagt voornamelijk bij aan de mogelijkheid maatwerk te leveren. Daarnaast worden opleidingen, (sollicitatie-)trainingen, jobcoaching en plaatssingssubsidies bekostigd om de kans op de arbeidsmarkt van deelnemers te vergroten. De subsidieperiode loopt van 1 april 2017 t/m maart 2019

De gemeenten streven naar een ‘inclusieve arbeidsmarkt’, een arbeidsmarkt die niemand buiten spel zet, die plaats biedt aan jongeren, ouderen, mensen met en zonder beperking en statushouders. Door werkcoaches van de gemeenten worden vaardigheden, opleidingen en affiniteit van de werkzoekenden in beeld gebracht waarna kandidaten actief worden begeleid naar een passend re-integratietraject. Voor de inzet van leer/werkplekken wordt het lokale bedrijfsleven actief betrokken, zodat vraag en aanbod zo veel mogelijk op elkaar aan sluiten.

Het is niet de eerste keer dat gemeenten in de regio middels ESF subsidie werk mogelijk maken. Terwijl in de regio enthousiast aan de slag wordt gegaan met dit project, wordt het huidige ESF-project afgerond. De regiogemeenten streven er naar 3400 deelnemers naar werk of school te begeleiden.

 

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Gaat over geld lijkt me.
  Altijd lastig, beslissingen over geld.

  Bedenk deze: plaskontracten afschaffen,
  of muziekscholen afschaffen.

  lezende 4.2 miljoen voor
  ‘individuele begeleiding van werkzoekenden’

  Uh, da’s een beetje al teveel om marrokanen te
  leren googelen op vacatures 🙂

  Laat ’t weten 😉  ⚠️ Meld

Reageer