Werk Ronald A. Westerhuis geplaatst bij Cibap

Zwolle – Liquid, een monumentaal sculptuur van kunstenaar Ronald A. Westerhuis, siert vanaf vandaag de voorzijde van het gebouw van Cibap vakschool voor verbeelding. Het 12 meter hoge stalen werk bevat lichtelementen die in een bepaald ritme aan- en uitgaan; het wekt de illusie van luchtbellen die uiteen spatten. Een ware eye catcher voor de school die opleidt voor een baan in de creatieve industrie.

liquid_geplaatst_bij_cibap.jpg
Foto: Mark Monsma 

Liquid was in 2016 een beeldbepaler op het Lowlands festival. Het Cibap heeft het 9000 kilo wegende kunstwerk in langdurig bruikleen verkregen van de kunstenaar. In mei zal Liquid officieel worden gepresenteerd aan studenten, medewerkers en relaties.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Als ik gratis reclame wil maken omdat ik van mening ben goed te kunnen schilderen en ik spuit de vechtbrug onder de verf, dan word ik opgepakt.
  Met dien verstande dat ik mooi kan schilderen en ik dit ding er niet uit vond zien


  ⚠️ Meld

 2. Ronald is een kunstenaar die al jaren flink aan de weg timmert, ook internationaal. Je hoeft niet alles mooi te vinden wat hij maakt (deze hoeft bij mij ook niet in de tuin te staan), als Zwollenaar ben ik trots dat hij hier gevestigd is. Want de medewerking/waardering van de Gemeente Zwolle, in de vorm van de Peppies en Kokkies van de kunstcommissie, is ver te zoeken.


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb respect voor kunstenaars die dit soort dingen weten te verkopen aan een gemeente. Ik vind het spuuglelijk, maar een ander zal het vast mooi vinden. Kwestie van smaak, maar kunst moet!


  ⚠️ Meld

 4. een spuuglelijk monument, wie gaat dat betalen? een kunstenaar krijgt een bijlage van de gemeente en daar hoeven ze niets voor te doen dan alleen maar wat d tye maken


  ⚠️ Meld

Reageer