Versnelling sociale woningbouw

Zwolle – Opnieuw worden op twee locaties in versneld tempo sociale huurwoningen gebouwd; aan de Reggelaan in Aalanden en de Hobbemastraat in Diezerpoort is bij elkaar ruimte voor een 40-tal nieuwe, betaalbare woningen.

Hiermee wordt weer een stap gezet in de uitvoering van de overeenkomst tussen de gemeente en woningcorporatie deltaWonen om de komende jaren in Zwolle versneld circa 300 sociale huurwoningen te bouwen. Er zijn 14 locaties geselecteerd die daarvoor in aanmerking komen. Aan de Reggelaan 105-107 worden 18 levensloopbestendige sociale uurwoningen gebouwd. De bestaande bebouwing (het gebouw van een voormalige school) wordt gesloopt. Aan de Hobbemastraat 6 is ruimte voor 22 sociale huurwoningen (appartementen) in het bestaande voormalige schoolgebouw/gemeenschapshuis.

Druk op huurmarkt
De herontwikkeling van deze locaties naar sociale woningbouw is belangrijk om te voorzien in de Zwolse woningbehoefte. De druk op de sociale huurmarkt is groot. Er zijn wachtlijsten van 4,5 jaar. Daarom werkt de gemeente samen met de corporaties aan de versnellingsactie sociale huurwoningen. Het college van burgemeester en wethouders is bereid voor beide locaties mee te werken aan de benodigde planologische procedures

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Yep, vind ik ook mooi. Er is echt heel veel vrije ruimte.
  Bouwen en bouwen en meer bouwen lijkt mij een goed idee.
  De weidevogeltjes vinden wel weer een plekkie 🙂

  Kwestie van gewoon aanpakken toch?
  Of zit er iets in de weg?  ⚠️ Meld

 2. Er is inderdaad een gigantisch te kort aan huurwoningen, waardoor ook de druk bij kopers van koopwoningen toeneemt. Investeerders kopen daarom huizen op om te verhuren. Echter worden door investeerders starterswoningen gekocht waardoor starters vrijwel geen kans meer hebben op een leuke woning.


  ⚠️ Meld

 3. Een druppel op de gloeiende plaat is dit, niets meer, niets minder. Dure grond wordt vol geplet met grondgebonden woningen. De weilanden rond Stadshagen worden volgebouwd waardoor men steeds verder van de voorzieningen komt af te wonen. De sky is the limit. Een aantal flinke woontorens zou snel en effectief voor meer woningen kunnen zorgen!


  ⚠️ Meld

 4. Wat ik dan niet snap, dan is er een groot (huur)woningentekort en wat gaan ze dan doen; appartementencomplexjes bouwen van 4 of 5 verdiepingen hoog…

  Als je dan als stad écht wilt groeien en ambitieus wilt zijn, bouw dan eens een paar mooie hoge torens. Natuurlijk niet zoals degene die staan in Holtenbroek, maar woontorens die ook echt wat toevoegen aan het stadsbeeld alla de studenten’torens’ die zijn gebouwd bij de rotonde aan de Pannenkoekendijk en dan graag nog een paar verdiepingen er bovenop.

  Mooi dat er luxe (huur)woningen worden gebouwd op het Weezenlanden, maar het schiet natuurlijk niets op met het woningentekort.


  ⚠️ Meld

 5. @Tsja, wanneer daar plek voor was geweest, dan was ik daar helemaal voor geweest, maar in Oud-Assendorp is daar maar weinig plek voor. 😉

  En daarnaast zijn er ook genoeg plekken te verzinnen waar er (relatief) weinig mensen last van kunnen hebben, ik noem een Noordereiland, Hanzeland/Spoorzone, Burgemeester Drijbersingel.


  ⚠️ Meld

 6. Om een paar woontorens te bouwen zijn er veel te veel verenigingen, stichtinkjes en buurtbewoners die overal hun plasje over moeten doen en tegen elk detail een rechtszaak gooien. Zwolle speelt veel te veel op safe om lekker een dorp te blijven.
  Om het buitengebied te beschermen moet je uiteindelijk de hoogte in. Doe je dat niet dan woon je aan de rand van de stad straks dichterbij Kampen, Hasselt of Dalfsen dan dichterbij het centrum van Zwolle.

  Een paar hoge woontorens 10-15 of meer verdiepingen zouden niet misstaan in Zwolle. Zeker nu een boegbeeld van de stad als het om hoogte gaat afgebroken is (IJsselcentrale).


  ⚠️ Meld

 7. we willen w o n e n en niet worden opgehokt: een huis, een tuin en een opbergschuur. liever ver van voorzieningen dan hoog in de smog en drukte van verkeer en dicht bij de natuur. dat project sociale terpwoningen in Stadshagen mag eindeloos worden herhaald!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.