Voorbeschouwing Roda JC – PEC Zwolle

Zwolle – Na het gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen Excelsior Rotterdam staat donderdag de 29e speelronde van de Eredivisie op het programma. Om 18.30 uur is Roda JC Kerkrade de tegenstander van PEC Zwolle.

De wedstrijd gaat tussen de nummer elf en de hekkensluiter van de ranglijst. In deze voorbeschouwing worden de meest recente duels en de vorm van beide elftallen uitgelicht. Na 28 speelronden bevindt de gastheer uit Kerkrade zich met 23 punten uit 28 wedstrijden op een plaats waar het liever niet wil staan, namelijk op plaats achttien in de Eredivisie. Afgelopen zondag verloren de geel-zwarten de belangrijke degradatiekraker tegen ADO Den Haag met 4-1. De Zwollenaren wisten in de vorige speelronde niet te winnen van Excelsior Rotterdam. In het MAC3PARK stadion werden de punten verdeeld: 1-1.

De thuisploeg won van haar laatste vijf wedstrijden slechts één keer. De overige wedstrijden werden allemaal verloren. Door donderdag te winnen maakt de ploeg van trainer/coach Yannis Anastasiou kans om van de laatste plaats af te komen. PEC Zwolle wist uit de vijf recentste duels twee keer de volle drie punten te winnen, deelde twee keer de punten en verloor één keer. PEC Zwolle heeft al elf wedstrijden op rij niet meer verloren van Roda JC Kerkrade. De laatste overwinning van de Limburgers op de Zwollenaren was op 29 november 2002. Toen won Roda JC met 2-0. Eerder dit seizoen kwam de ploeg uit Kerkrade al in de Hanzestad op bezoek. In een duel waarin maar weinig te genieten was, kwamen beide ploegen niet tot scoren. Ja, invaller Nicolai Brock-Madsen scoorde, maar hij werd door scheidsrechter Kuipers teruggefloten wegens een overtreding. Daardoor eindigde het duel met Roda JC in een brilstand: 0-0. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ik moet het nog maar zien, maar ga voor de 2-1..

  Belangrijk om nu punten te pakken, en het doelsaldo op te krikken:D


  Maak melding

 2. Ik verwacht een 1-3 overwinning. RODA moet, dus zal meer ruimte komen dan de thuiswedstrijd. PEC kan daar van profiteren, ondanks de verre reis.


  Maak melding

 3. Voorspellingen Roda JC – PEC Zwolle:
  (Wordt wel weer eens tijd dat iemand de uitslag goed heeft.);D

  Joppuh 2-0
  zwollenaartje2 1-2
  debakker 2-1
  Jollie 2-3
  Steven Bruins 1-2
  Passant 1-3
  Leonardo 1-1
  aukje 2-1


  Maak melding

Reageer