‘Weg van leven’ bewustwording van spiritualiteit

Zwolle – Stadspastor Mariska van Beusichem helpt anderen oor en oog te krijgen voor het goddelijk geheim in hun eigen leven. Met de nadrukt op ‘helpt’. Want misschien zonder het te weten heeft ieder van ons al veel in zijn of haar leven ervaren als het gaat om spiritualiteit.

 

mariska_van_beusichem.jpg

Dat ontdekken is waar het om draait tijdens ‘Weg van Leven’, een vierdelige serie bijeenkomsten die Van Beusichem aanbiedt in de Grote Kerk Zwolle rondom Pasen en Pinksteren. Die periode is niet zomaar gekozen. De vroege kerk gebruikte de tijd tussen deze twee belangrijke christelijke feestdagen om mensen in te wijden in het goddelijk geheim. Volgens Van Beusichem is ‘Weg van Leven’ bedoeld om deelnemers bewust te maken van hun geestelijke weg. Daarbij wordt ‘een omgekeerde weg’ bewandeld. "In de kerk zijn we gewend geraakt aan dogma’s waarin heel theoretisch wordt uitgelegd hoe het zit. In ‘Weg van Leven’ staat wat jij zelf ervaart en voelt voorop." Je zult, aldus de Zwolse stadspastor, verrassend vaak ontdekken dat de grote thema’s in je eigen leven ook in de Bijbel terugkomen. De mooie verhalen die je er aantreft kunnen je verder helpen.

‘Weg van Leven’ gaat over verlangen, overgave, genade, vruchtdragen, volharden, liefhebben en dankbaarheid. Het gaat bovenal om het goddelijke ontdekken in het hier en nu in plaats van plannen maken voor het daar en straks. Een eerste gratis bijeenkomst – om te ontdekken of ‘Weg van Leven’ bij jou past – is op 20 april. De daaropvolgende ontmoetingen zijn op 11, 18 en 31 mei en op 7 juni. De kosten bedragen 50 euro in totaal. Daarbij is inbegrepen een boekje om elke dag mee aan de slag te gaan. Aanmelden kan door een mail te sturen naar stadspastor@grotekerkzwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Beste Mensen, laat je niet in de luren
  leggen met een mopsie wat je over religie gaat
  vertellen. Over het ‘goddelijke geheim’
  Dikke grinnik bij zulke berichten.
  ’t is gratis begrijp ik 🙂
  Beste stadsdpartoor vooral.
  Ik denk dat buitenaardse wezens niet
  bestaan.
  ’t universum is oneindig groot,
  geklungenarij helpt echt niet.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.