Politiek debat voor studenten in Provinciehuis

Zwolle – Op donderdag 13 april organiseert het ROC Menso Alting voor hun eerstejaarsstudenten Dienstverlening, Gezondheidszorg, Economie en Welzijn een politiek debat, genaamd de: Menso Alting Partij Verkiezing. Het doel is om de mbo-studenten meer te betrekken bij de politiek.

De circa 250 eerstejaarsstudenten hebben tijdens hun lessen Loopbaan en Burgerschap zich verdiept in de Landelijke Politiek. Deze lessen bestonden uit een bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag en het oprichten van een eigen partij. Bij het oprichten van een eigen partij hoorde het maken van een kandidatenlijst en partijprogramma, het bedenken van een partijnaam, campagne voeren en het houden van een debat in hun groep. De winnaars van iedere groep gaan hun verkiezingsprogramma pitchen en met elkaar de strijd aan op de ‘Menso Alting Partij Verkiezing’ in het Provinciehuis te Zwolle. De winnaars zullen worden gekozen door het publiek en de juryleden. De winnaar ontvangt een unieke prijs. 

Debatleider is Reinier Mulder, gemeenteraadslid in de stad Zwolle. Sinds 2010 is hij nestor van de Zwolse raad. De Juryleden die deelnemen aan dit debat zijn: Jan Loeffen, directeur Bedrijfsvoering Landstede Groep en tevens voorzitter VVD Zwolle, Nieke Jansen, werkzaam als profielmanager Identiteit bij Landstede Groep en fractievoorzitter GroenLinks in Kampen en Theo Rietkerk voorzitter College van Bestuur Landstede Groep.

Artikel delen:

Reageer