Filmvoorstelling ‘Anne & Jean-Paul: onze wereld’

Zwolle – Op zondag 9 april om 16.30 uur vertoont het Fraterhuis de documentaire ‘Anne & Jean-Paul: onze wereld’. Een intiem portret van Anne en haar vriend Jean-Paul dat dieper ingaat op het actuele thema mantelzorg. Regisseur Leendert Pot is bij de voorstelling aanwezig. Na afloop is hij bereid vragen van het publiek te beantwoorden.

roosdorpzaal.jpg 

Anne & Jean-Paul: onze wereld
Een unieke kijk in het leven van de 53-jarige uit ’t Harde afkomstige Anne en haar vriend Jean-Paul. De één heeft het syndroom van Down, de ander het Fragiele-X syndroom. Ze wonen zelfstandig in een appartement in het Franse Montélimar. We volgen Anne en Jean-Paul in hun dagelijkse leven; het werk op de sociale werkplaats, de weekenden weg naar de zorgboerderij en het koffie drinken in Café des Sports. Hoewel ze zelfstandig wonen, hebben zij toch vaak hulp nodig van buitenaf. Nu de moeder van Anne niet meer leeft komt de zorg bij broer Leendert en zus Meike te liggen. Hoe balanceren zij tussen de wens van Anne om met haar geliefde een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden en het bieden van voldoende steun en bescherming? Wat is er nodig om hun zelfstandigheid te behouden? 

In aanwezigheid van de regisseur
Regisseur Leendert Pot is aanwezig bij de voorstelling en is bereid na afloop vragen van het publiek te beantwoorden. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa [www.filmtheaterfraterhuis.nl].

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:

Reageer