Groot bewonersonderzoek in het Vechtdal

Zwolle – Vierduizend bewoners van het Vechtdal krijgen deze maand de oproep in de bus deel te nemen aan de tweejaarlijkse enquête over wonen in het Vechtdal. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bureau I&O en richt zich op de wijze waarop de inwoners de Vecht en het Vechtdal beleven en waarderen.

Het betreft een tweejaarlijks onderzoek uit opdracht van het programma Ruimte voor de Vecht. In Ruimte voor de Vecht werken provincie Overijssel en 12 partners aan een waterveilig Vechtdal. Daarnaast richt Ruimte voor de Vecht zich op versterking van de landschappelijke kwaliteit en versterking van de economische kracht van het Vechtdal.

De afgelopen jaren zijn veel projecten opgeleverd die deze doelstellingen dichterbij brengen. Denk daarbij aan het Waterfront van Dalfsen, de Vechtoevers in Ommen en het Vechtpark bij Hardenberg. Ook maken onder meer de aanleg van jachthavens in de Vecht, pontjes, uitkijkplekken, wandel- en fietspaden deel uit van het programma.

Het onderzoek onder bewoners van het Vechtdal is een vervolg op eerdere onderzoeken in 2011, 2013 en 2015. In het laatste onderzoek noemde een ruime meerderheid van de deelnemers zich Vechtdaller en gaf een grote meerderheid bovendien een ruime voldoende aan de kwaliteit van het leven in het Vechtdal.

De bewoners die deelnemen aan de enquête krijgen de uitnodiging per brief. Daarna kunnen ze tot 1 mei online een vragenlijst invullen. Onder de deelnemers worden vier rijk gevulde manden met Vechtdalprodukten verloot.

 

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Lijkt me heerlijk, vierduizend mensen dollen
  met het motto ‘ ruimte voor de vecht ‘.

  En lees,
  ‘Onder de deelnemers worden vier rijk gevulde manden met Vechtdalprodukten verloot’

  Echt SUPER!

  Kan iemand me uitleggen of ik meebetaal aan
  zulke onzin ?
  Toch hopelijk niet via het immer schimmige
  waterschap 🙁  ⚠️ Meld

Reageer