PEC Zwolle benut kansen niet tegen Roda JC

Zwolle – Het aantal kansen dat PEC Zwolle in Kerkrade krijgt, is niet op één hand te tellen. Toch staat de ploeg van trainer Ron Jans na negentig minuten spelen verbijsterd en verdwaasd op het veld. Hekkensluiter Roda JC wint met 2-1 van de matig spelende Zwollenaren, die de lange terugreis met een fikse kater moeten ondergaan. ,,Ik ben verbijsterd", baalt trainer Jans.

In de eerste helft kabbelde het spel op en neer. Tegenstander Roda had het lastige om de mentale tik van afgelopen zondag, toen het met 4-1 verloor bij ADO Den Haag, van zich af te spelen. PEC Zwolle probeerde het wel een aantal keren van afstand, maar echt nauwkeurig was de ploeg van Ron Jans niet. Het spel was bovendien slordig. De trainer en de 115 meegereisde Zwollenaren dachten in de 36e minuut te kunnen juichen. Queensy Menig onderschepte een terugspeelbal van Christian Kum en omspeelde keeper Benjamin van Leer. De aanvaller dacht rustig binnen te kunnen schieten, maar Freddy Ananou voorkwam de 0-1 met een geweldige sliding. Niet veel later stond Menig toch aan de basis van de openingstreffer. Na een hoekschop van Roda veroverde de aanvaller de bal en stuurde Ryan Thomas diep. De Nieuw-Zeelander legde vervolgens breed op Youness Mokhtar, die de bal in het lege doel werkte.

Vlak na rust kwam de thuisploeg toch langszij. Gyliano van Velzen stond op de juiste plaats om een voorzet binnen te schieten. Het gaf de thuisploeg moed om op jacht te gaan naar de 2-1. Onder meer aanvoerder Tom van Hyfte was dichtbij, maar zijn inzet was te zacht. Dat gold ook voor een kopballetje van Nicolai Brock-Madsen, de Deense spits die door een gele kaart geschorst is voor het thuisduel met Feyenoord van komende zondag. In het laatste half uur kreeg Zwolle voldoende kansen om alsnog met de zege aan de haal te gaan. Brock-Madsen raakte met zijn inzet de buitenkant van de paal, terwijl ook Mokhtar, Kingsley Ehizibue, Stef Nijland, Anass Achahbar en Ouasim Bouy nog mogelijkheden kregen om te scoren. Omdat dit niet lukte, werd de kopbal van Mikhail Rosheuvel Zwolle fataal. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje, doordat de inzet van Roda-invaller Beni Badibanga via de lat en PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart bij hem terecht kwam. Het zorgde voor een volksfeest in het Parkstad Limburg stadion, maar ook voor een enorme kater in het Zwolse kamp. Jans: ,,We gaan niet degraderen, maar we hoeven ook niet naar boven te kijken." Zondag komt PEC Zwolle alweer in actie. In het eigen MAC3PARK stadion komt dan koploper Feyenoord op bezoek. De aftrap is om 14.30 uur. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Heerlijke nederlaag. Byebye Egeltjes. Ik heb genoten hoe creatief we met de kansen omgingen. Leuk opm te zien. Haha. Egels koprollende de Eredivisie weer uit. 😀


  Maak melding

 2. Lijkt het toch nog spannend te gaan worden. We hebben nog 2 punten nodig, dat is 1x winnen of 2x gelijk. Er resten ons alleen nog lastige wedstrijden waarbij Heracles en Heerenveen op papier de makkelijkste zijn.
  Ik zie het al weer gebeuren: de laatste wedstrijd staan we 1 plek boven de nacompetitie. De ploeg onder ons moet winnen en wij moeten 1 punt halen om nacompetitie te ontlopen. En de laatste wedstrijd is P$V uit…..


  Maak melding

 3. Ik zag net de misser van Menig. Toch niet te geloven. De komende wedstrijden maar op de bank zetten.
  Als pec niet oppast komen ze nog in de gevarenzone. Zou van ’t Schip getekend hebben op voorwaarde dat ze in de eredisie blijven?


  Maak melding

 4. Wat een feest dat wij Go Ahead Eagles de nek omdraaien. Zelf 6 punten gepakt van ze en de directe concurrenten wat bonus punten bezorgd. Menig hoeft zich niet te laten zien in Deventer. Die yokkies zijn laaiend op hem. Koprollend de Eredivisie weer uit.


  Maak melding

 5. Ongelooflijk dat we spelers als Menig en Kingsley hebben die op dit ‘niveau’ dusdanige kansen om zeep helpen. Je had hier gewoon met minimaal 1-4 van het veld moeten stappen en dan was er niemand die er raar van had op staan kijken, maar onze ‘talenten’ moet het nog weer spannend maken deze laatste weken.

  Nu ben ik ook wel blij dat Jans weg gaat, na al het goede dat die heeft gedaan, vind ik dat hij nu te lang vasthoudt aan oude gewoontes. Als coach had ik Menig na het missen van die kans meteen gewisseld, wat een amateuristische en nonchalante bedoeling, bah bah bah! >:(

  We zullen er vast wel in blijven, de ploegen achter ons hebben (ook) geen makkelijke programma’s, maar ik zie het seizoen wel als een nachtkaars uit gaan en de kans dat er volgend jaar nog weer een IJsselderby is, is na gisteravond ook een stuk kleiner geworden.


  Maak melding

 6. @H. Alberts

  Nu ben ik ook wel blij dat Jans weg gaat, na al het goede dat die heeft gedaan, vind ik dat hij nu te lang vasthoudt aan oude gewoontes.

  Ben ik met je eens. De chemie tussen Jans en de spelers is weg. Ik denk dat het daarom ook de juiste tijd was voor een trainerswissel.


  Maak melding

 7. @Alberts: dat doet Jans al het hele seizoen. Jans is als persoon een goed mens maar als trainer had hij dit seizoen in oktober al keeper v.d. Hart moeten wisselen.
  Iederéén heeft dit seizoen gezien dat je met ‘een echte keeper’ zeker tien punten meer had gehad!
  Schip en Lodeweges zullen zeker niet met deze bange keeper verder gaan.  Maak melding

 8. Misschien Diederik Boer terughalen??
  Snap overigens niet dat de eerste reactie over de nederlaag van PEC over kowet gaan. Laten we eerst eens naar onszelf kijken. We hadden nog kans op play off Europees voetbal. Nu moeten we uitkijken voor nacompetitie Jupiler Leaque. Calimero supporters!!


  Maak melding

 9. Gelukkig, weer de schuld van Van der Hart.
  Menig, Mohktar en Brock Madsen missen niet te missen kansen. Verder nog een aantal mogelijkheden om zeep geholpen.
  1e goal voorzet niet verdedigd, 2e goal deed Holla een “De Ligtje” door niet door te dekken.
  Veel mogelijkheden van Roda ontstonden ook door slap verdedigen op het middenveld. Denk dat Van ’t Schip naast de door velen gewenste keeper, er nog wel 5 grasvreters bij mag halen


  Maak melding

 10. Nee hoor, heb alleen een hekel aan zwartepieten op de persoon, zelfs in een wedstrijd waar anderen schuldig zijn aan de nederlaag, maar daar hoor ik je nooit over.
  Heb je eerder gevraagd om op te sommen in welke wedstrijden Van der Hart punten heeft verspeeld, tot op heden geen reactie. Dus ben jij subjectiever dan dat ik dat ben.  Maak melding

 11. Drie punten boven de streep, staan we nu. Met het belabberde doelsaldo: nog een punt eraf eigenlijk. Maar Menig gaat zondag
  een wereld doelpunt maken, zei hij tenminste, en Jans weet dat we niet gaan degraderen, dat is geruststellend om te horen uit zijn mond…

  Effe realistisch zijn:
  Dit gaat aardig hektisch worden, mensen!! Vijf hete finales voor PEC Zwolle. Niets meer of minder.


  Maak melding

 12. Dat zijn je eigen gedachten maar mijn mening is dat als jij in hem de keeper voor PEC ziet je géén verstand van voetbal hebt.
  Of je kijkt nooit een wedstrijd of je moet (erg snel) naar Hansje Anders 8)


  Maak melding

 13. Het gaat hier niet om of ik Van der Hart wel of geen keeper voor PEC vind, maar over de verwijtbare fouten dit seizoen. Die zijn mijns inziens niet heel groot. Dat is voor mij een objectieve constatering. Als een keeper meer keuzes heeft doordat de verdediging steken laat vallen, wordt weleens de verkeerde keuze gemaakt.
  Al eens eerder de vergelijking met Van der Sar gemaakt. Bij Ajax een geweldige keeper, maar bij Juventus niet geslaagd. Pastte niet in dat systeem. Hetzelfde zie je nu bij Hahn. Is nog steeds dezelfde persoon die bij PEC prima speelde, maar bij Excelsior wekelijks in de fout gaat.
  Dus op basis van de laatste constatering is Van der Hart wellicht niet de beste keus in het systeem dat ze nu (moeten) spelen.
  Donderdag werd pijnlijk duidelijk waar de echte problemen ontstaan, maar daar hoor ik je niet over.  Maak melding

Reageer