Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord

Door Redactie

|   Laatste wijziging

Zwolle – Zondag staat voor PEC Zwolle een mooi affiche op het programma. In het MAC3PARK stadion nemen de Blauwvingers het op tegen koploper Feyenoord. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt. In deze voorbeschouwing worden de meest recente duels en de vorm van beide elftallen uitgelicht.

De clubs zijn inmiddels beland in de slotfase van de competitie. Met nog vijf wedstrijden te spelen is de tegenstander van komende zondag op goede koers naar de landstitel. Afgelopen weekend heeft het echter geen goede zaken gedaan tegen titelconcurrent Ajax in de beladen klassieker in Amsterdam. In de Nederlandse hoofdstad verloor het met 2-1 van de Amsterdammers, waardoor de ploeg van trainer/coach Giovanni van Bronckhorst hun voorsprong op de Ajacieden kleiner zag worden. Woensdag revancheerde de Rotterdammers zich van deze nederlaag door Go Ahead Eagles in de eigen Kuip met maar liefst 8-0 te verslaan.

Uit de laatste twee wedstrijden behaalden de Blauwvingers een punt. Afgelopen zaterdag werd er in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Excelsior, terwijl er donderdag in Kerkrade werd verloren van Roda JC: 2-1. Voor de Zwollenaren worden het dan ook nog spannende weken. De afstand met de onveilige 16e plaats is inmiddels geslinkt naar 5 punten, terwijl ook plek 9 nog binnen bereik is. De afstand naar deze plaats die recht geeft op het spelen van play-offs om Europees voetbal bedraagt drie punten.

Eerder dit seizoen troffen PEC Zwolle en Feyenoord elkaar al in Rotterdam. In die wedstrijd zijn de Zwollenaren er niet in geslaagd om voor het eerst sinds 1987 Feyenoord in De Kuip te verslaan. De Rotterdammers waren met 3-0 te sterk. Bijzonder is dat Feyenoord het even lastig heeft in Zwolle. Sinds het gegeven dat PEC Zwolle weer actief is op het hoogste voetbalniveau van Nederland heeft Feyenoord nog geen enkele keer weten te winnen in de Hanzestad. Het duel in Zwolle staat de laatste vier jaar garant voor gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd. Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

25 gedachten over “Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord”

  1. Ze hebben zeker wat goed te maken.Men mag wel uitkijken dat het niet zoals met de egeltjes verloopt:(

    PEC heeft de punten hard nodig, en ik hoop dus op de winst.

    3-2

  2. 1-3 helaas. Ik hoop dat Jans inderdaad een aantal spelers een schop onder hun kont heeft gegeven na de wanvertoning van donderdag. Wat mij betreft speelt Nijland, of desnoods Achebar, in de spits. Laat Menig maar mooi op de bank.

  3. Zwolle getergd door de gemiste 5 punten in de laatste 2 duels, Feyenoord die denkt dat het na GAE wel even van PEC zal winnen.
    Ik ga voor 2-1 voor PEC.

  4. Ik verwacht, zeg, denk en vooral hoop op een 4-0 overwinning voor PEC maar ga als voorspelling hier voor een 5-0 voor ons PEC met een heldenrol voor van der Hart die een penalty (bij 0-0) stopt en voor PEC tegen 010 een geweldige wedstrijd speelt.

  5. Zoals Pec voetbalt gaat het nog moeilijk worden de laatste 5 wedstrijden. Feyenoord hier 4x verloren maar wel met een ander team en andere fase van seizoen dan nu. Wordt een kleine nederlaag voor Pec en dan maar hopen dat ze hoer thuis tegen Heerenveen en Heracles wat puntjes pakken……

  6. Al heel wat weken kijk ik op weblogzwolle en ook op pec zwolle naar al deze reacties.Niet te lang doorgaan hiermee want dit gaat fout.
    Ik ben bang dat er straks geen pec zwolle mee is.Prima dat jullie kritisch worden maar deze reacties tja je kunt er op wachten.
    Nou staat pec zwolle toch al niet bekend om hele grote jongens dus je kunt beter je toon matigen. Voor dat het fout gaat. Een tip.

  7. Even on-topic:

    Zwolle had gehakt moeten maken van een armzalig Roda JC, daar is iedereen het wel over eens: 1-4 of nog meer. (werd 2-1). Dan gaat Roda er uit tegen AZ helemaal af met een monsterscore voor AZ. Logisch toch?! Maar wat is de tussenstand een kwartier voor het einde in Alkmaar: 1-1 …

    Niets is het zelfde in deze opmerkelijke degradatie-strijd.

Reacties zijn gesloten.