Berkum geeft niets weg tegen Nunspeet

Zwolle – Berkum heeft thuis met 3-0 van Nunspeet gewonnen, waarbij de bezoekers vrijwel geen enkele kans kregen. Omdat de concurrentie averij opliep sloeg de Zwolse koploper van de 1e Klasse D eindelijk een klein gaatje ten opzichte van de achtervolgers.

"In de eerste helft maakte Nunspeet het ons behoorlijk lastig, maar daarna hadden we het makkelijker. Maar iedere wedstrijd is er één en volgende week moeten we opnieuw vol aan de bak," bleef Berkum-trainer Arno Hoekstra voorzichtig. Coach Marcel Boudesteijn van Nunspeet vond dat zijn ploeg benedenmaats had gepresteerd. "De 1-0 was een blunder en dat gebeurde direct na rust wéér. Fouten op kinderlijk niveau! In de tweede helft was het gewoon dramatisch, je mag blij zijn dat het dan geen 6-0 wordt."

Nunspeet startte offensief en gooide direct veel fysieke inzet in de strijd, waarbij de nodige overtredingen niet werden geschuwd. Na enkele minuten leverden de bezoekers een goed lopende aanval af en leek Kevin Scholten een kansje te krijgen. Berkum-keeper Dominic van Hoof bleek echter, net als later deze middag, een niet te openen slot op de deur van de thuisclub. Aan de andere kant tikte Nunspeet-doelman Henrico Abma even later, na een vrije trap, een uithaal van Marc van der Meulen uit de bovenhoek. Na een half uur kwam Berkum verdiend op voorsprong toen Mehran Ali Pour Asli de bal vanaf rechts voor het Nunspeet-doel slingerde. Keeper Abma en zijn verdediging liepen elkaar in de weg en daar kon Johnsen Bacuna met een fraaie kopbal van profiteren: 1-0. Bacuna had vlak voor rust de tweede Berkum-treffer op zijn schoen toen hij alleen voor het Nunspeet-doel kwam, maar die riante kans ging in rook op.
Direct na rust stelde de thuisclub echter orde op zaken, toen Ali Pour Asli de bal op enige afstand van het Veluwse doel oppikte en ongestoord kon opstomen. Tegen zijn schot had doelman Abma daarna onvoldoende verweer: 2-0. Minuten later werd Youp Kok in het Nunspeetse strafschopgebied onderuit gewerkt, maar een penalty leverde dat niet op en vlak daarop ging een inzet van Bacuna uit kansrijke positie naast. De Zwolse druk werd steeds groter en na een uur viel de beslissing. Bacuna ontsnapte op rechts en hoewel hij voor de zoveelste keer werd vastgehouden leverde hij prima af bij Kok. Tegen diens daverende schot had keeper Abma geen weerwoord en was de 3-0 een feit.
Berkum kreeg daarna kansen om verder weg te lopen, waarbij Bacuna vrij voor goal ruim naast mikte, maar hoefde niet meer zo nodig. Nunspeet gaf het zichtbaar op, want verder dan een ketser op de kruising van invaller Jerrol Poot kwamen de bezoekers niet meer. Omdat bij de achtervolgers zowel WHC als Bennekom op een remise bleef steken heeft Berkum nu een klein beetje lucht gekregen aan kop van 1D. Volgende week volgt het ongetwijfeld spannende inhaalduel bij DUNO, de nummer vier van deze klasse.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. He he, die kei-ologen uit Wezep hebben eindelijk eens gekregen waar ze al maanden recht op hebben….het mooie is dat vv Berkum vanaf vrijdag de 14e landelijke bekendheid krijgen via voetbal inside, dat die wortelsapjes en preihapjes wel dergelijk succes kunnen hebben;) en dat we tot nu toe de enige ploeg in Overijssel zijn die nog ongeslagen is !!!!!!!
  Ik zou zeggen, zuurpruimen….. Kom maar op met jullie “kennis” .
  Maar jullie weten het he! Zeuren doet geen zeer…
  😀


  Maak melding

 2. Gelukkig wordt het morgen een hele mooie dag om straten te maken waar de platte kar van VVB vervolgens over heen kan rollen.

  Wat ontzettend sneu voor dat volk dat door uitgerekend een eigen doelpunt in blessuretijd de overwinning nog verspeeld werd. Heel zuur.

  Hij had blijkbaar niet het beste voor met de Gelderlanders.


  Maak melding

 3. Al heel wat weken kijk ik op weblogzwolle en ook op vv berkum naar al deze reacties.Niet te lang doorgaan hiermee want dit gaat fout.
  Ik ben bang dat er straks geen vvberkum mee is.Prima dat jullie kampioen worden maar deze reacties tja je kunt er op wachten.
  Nou staat Berkum toch al niet bekend om hele grote jongens dus je kunt beter je toon matigen. Voor dat het fout gaat. Een tip.


  Maak melding

 4. Wat leuk dat een svi-er zich bekommert om het leed van whc. Beide verenigingen spelen in het wit blauw en bevinden zich in een roerige fase. Dat schept een band. Heel herkenbaar.


  Maak melding

 5. @ liefhebbers
  Waarom zo veel haat, ik als Bequicker gun het Berkum als ze kampioen worden.ze zitten er al jaren dicht tegen aan.
  Verder hoop ik dat alle Zwolse ploegen zo hoog mogelijk spelen.
  En dat wij erin zullen blijven, daar heb ik nu alle vertrouwen in onder deze 2 nieuwe toptrainers.


  Maak melding

 6. Een geweldige gelijkmaker trouwens van Jasper van der Stouw in zijn eigen goal. Zo zie je ze zelden op de velden.

  MOM: Jasper van der Stouw (WHC)


  Maak melding

 7. @ 11:46

  joh wat leuk 😉 (zelfde naam)

  mocht berkum kampioen worden dank zij whc……
  geld kan in termijnen . in bestuurskamer gebracht worden

  :D:D:D


  Maak melding

 8. Dank voor alle aandacht maar bij mijn eigen doelpunt heb ik helemaal niets afgescheurd zo bleek uit onderzoek in het ziekenhuis. Goed nieuws.

  Wel een lichte kneuzing aan mijn rug omdat ik daarop terecht kwam en een natuurlijk een deuk in mijn ego.

  Maar volgende week (verlies tegen vv Bennekom) ben ik er gewoon weer bij.


  Maak melding

 9. Knap hoor van Berkum dat ze al 18 maanden ongeslagen zijn.

  Ze koppelen rendement aan mooi technisch verzorgd voetbal. Elk elftal spelen ze stuk met hun positiespel. Dat wil Hans van Breukelen met zijn oranje ook wel.


  Maak melding

 10. Jazeker. Elke keer als de stratenmakers in blessuretijd een doelpunt maken, drink ik een sapje en neem ik een broodje gezond.

  Ditmaal was het ex Berkum speler Jasper van der Stouw die het doel wist te treffen in blessuretijd. Helaas voor hem werkte hij de bal langs zijn eigen doelman (die zo ongeveer bij de hoekvlag stond) in het lege goal.
  Gelukkig voor Jasper raakte hij daarbij niet al te zwaar geblesseerd.

  Berkum haalt zelfs as vrijdag de landelijke tv met hun gezondheidsbeleid. Bij Wilfred Guinee. 😀


  Maak melding

 11. Doen we zekers. We doen het net zo rustig aan als het centrale verdedigings duo van de stratenmakers. Het was trouwens vandaag veel te warm om je te haasten.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.