Nederlaag WVF door mindere tweede helft

Zwolle – De wedstrijd WVF-Den Ham was van te voren aangemerkt als zeer belangrijk voor beide ploegen die beide nog niet veilig zijn voor het eindigen op een plek op de ranglijst die leidt tot het spelen van promotie-degradatie wedstrijden. De selectie van WVF was er dan ook op gebrand deze keer niet op een vroege achterstand te komen, een feit waarop de ploeg de afgelopen weken patent leek te hebben. De eerste helft voetbalt WVF redelijk tot goed, al leidt dat ook niet direct tot veel gevaar voor het doel van Den Ham. In de 25e minuut volgt een pass door het midden van Michel Koning op de ijverige Brend Mellema, die onreglementair wordt gevloerd. De daarop volgende strafschop wordt door Peter van de Streek onberispelijk ingeschoten, 1-0. Den Ham is een paar keer gevaarlijk, kan een paar keer een balletje door het midden meegeven aan de lastige spitsen, maar dan is er steeds Dion Reijnen die de situatie doorziet en op kan lossen.

WVF houdt vervolgens controle over de wedstrijd en had vlak voor rust via Jari Bezembinder op 2-0 moeten komen, ware het niet dat de sterk spelende keeper van de gasten zijn ploeg in de wedstrijd houdt door de inzet van Bezembinder met de voet knap te keren. De rebound voor Mellema levert niets op waardoor de rust met een 1-0 voorsprong wordt bereikt. 

Na de rust komt Den Ham met een andere instelling de kleedlokalen uit. Men zet vol druk naar voren, wat onmiddellijk leidt tot een hoekschop, deze wordt weggekopt, ingebracht, en als vervolgens centraal achterin een kopduel wordt verloren is het de kopsterke linkerverdediger Hallink die overtuigend de gelijkmaker binnenkopt. WVF is de regie vervolgens kwijt, moet de net van een blessure teruggekomen Michel Koning wisselen en ziet even later ook Peter van de Streek geblesseerd afhaken. Met Muhittin Yükselen en Jos Kolk komen er verse krachten in het veld. De vele afwezigen vooraf, aangevuld met Koning en van de Streek, zorgen ervoor dat de vaste patronen ontbreken, waardoor WVF de bal voorin niet goed meer kwijt kan. Den Ham speelt het spelletje slim, laat WVF komen en komt er steeds vaker gevaarlijk uit in de tegenstoot. In minuut 76 gebeurt net datgene wat voor WVF niet had moeten en mogen gebeuren, de rechterspits van Den Ham komt via een vermeende buitenspelsituatie over rechts vrij, schuin voor de goal, haalt de achterlijn en kan de bal bij de tweede paal neerleggen. Doelman Te Wiele doet nog een uiterste poging de goal te voorkomen, maar dat lukt uiteindelijk net niet, 1-2. Als vervolgens een paar minuten later de 1-3 valt, kan de Westenholter ploeg de nederlaag niet meer voorkomen.

Door deze nederlaag zal WVF er de komende weken moeten staan, er zal resultaat moeten worden behaald om te voorkomen dat er steeds angstig naar beneden dient te worden gekeken. Nog vijf finales te gaan, te beginnen met de uitwedstrijd tegen OZC komende zaterdag. OZC staat met drie punten minder op één van de promotie – degradatieplaatsen en daar wil WVF zeker niet terechtkomen. Wellicht dat de terugkeer van een aantal belangrijke en ervaren krachten kan zorgen voor hernieuwd vertrouwen, zodat WVF weer naar boven kan kijken.

WVF – Den Ham 1-3 (1-0) 26. Peter van de Streek 1-0 (pen.); 46. Tom Hallink 1-1; 76. Thomas Remmink 1-2; 78. Roy Zorgdrager 1-3

Opstelling WVF: Mike Te Wiele; Kristian Bril, Dion Reijnen, Jort van de Belt, Nick Donker; Niek Mulder, Sieme Te Broeke (80. Patrick Koning), Michel Koning (50. Muhittin Yükselen); Peter van de Streek (60. Jos Kolk), Brend Mellema en Jari Bezembinder

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer