Be Quick wint bij IJVV na zinderende wedstrijd

Zwolle – In een wedstrijd waarin de score nog veel hoger had kunnen uitvallen heeft Be Quick drie belangrijke punten gepakt. Uit bij IJVV werd het 3-4, maar vooral de Be Quickers beleefden een spannend slot van de wedstrijd. Tegenstander IJVV heeft de laatste weken de nodige punten verzameld. De ploeg van trainer Eduard Lindeboom is daardoor bijna veilig. Voor de wedstrijd zien we nog de huldiging van Chiel Buikema, de meest bekende speler van IJVV. 250 wedstrijden in Heren 1, 159 doelpunten.

Ook Be Quick ontkwam in het verleden niet aan de scoringsdrift van Buikema. Be Quick pakte in de laatste twee wedstrijden vier punten en doet weer volop mee voor rechtstreekse handhaving. In de basis zien we Roan Admiraal, terug van een schorsing, en Jeffrey van der Vlist, teruggekomen van een blessure. Het veld is slecht bespeelbaar, maar Be Quick begint goed aan de wedstrijd en zal dat eigenlijk tot aan de rust vast houden. De toon wordt al in de 2e minuut gezet als de keeper van IJVV een bal mist. Chiel Buikema schiet de bal enkele minuten later in de handen van keeper Wibo van Dijk, maar daarna is het Be Quick dat IJVV grotendeels terugdringt op eigen helft. Floris Blom tikt bijna een vrije trap van Roan Admiraal binnen. Maar met name Sander Aarten en Jeffrey van der Vlist krijgen grote kansen als zij alleen op de keeper af kunnen gaan. Helaas weet Be Quick het net voor de rust niet te vinden.

Bizar genoeg komt IJVV nog wel tot scoren voor de rust. Floris Blom maakt nog een schot van Roelof van den Berg onschadelijk (41e ). Enkele minuten later weet Tim Roeland alsnog de bal in de hoek van het doel te schieten na niet al te sterk verdedigen: 1-0. Na de pauze toont Be Quick enorme mentale veerkracht. Is er voor de rust sprake van dominant voetbal, in de eerste twintig minuten na de pauze wordt IJVV gedeclasseerd. De eerste kansen worden nog gemist, maar daarna is het twee keer Jeffrey van der Vlist (52e en 62e) en twee keer Sertaç Yilmaz (64e en 67e) die de achterstand ombuigen in een 1-4 voorsprong. Het vierde doelpunt van Be Quick werkt vreemd genoeg als een wake-up call voor de ploeg uit IJsselmuiden. Keeper Van Dijk moet al eens naar de hoek om een venijnig schot te keren. En daarna blijft IJVV komen. Ryan van Lente komt in de 76e minuut tot scoren (2-4). En in de 83e minuut doet Gerjon van den Berg dat (3-4). Bij Be Quick is het alle hens aan dek nu . Gianluca van der Vegt en Kevin Zomerdijk zijn inmiddels ingevallen. In de slotfase krijgt Be Quick in overtalsituatie de kans om te scoren, maar de spelers kiezen verkeerd positie voor het doel en dat betekent nog een lange spannende blessuretijd. Maar gescoord wordt er niet meer en dus gaan de drie punten mee naar Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer