Derde editie van Open Ton heel divers

Zwolle – De derde editie van de ‘Open Ton’ werd vrijdagavond wederom een groot succes. Ook dit keer maakte een zeer divers gezelschap gebruik van dit unieke open podium.

img_5421_1.jpg Gina Maria in gesprek met Piet Wattèl

In de Nieuwe Bierton werd de avond op vakkundige en luchtige wijze gepresenteerd door Gina Maria. Zo had Piet Wattèl de eer om het spits af te bijten. Als singer-song writer bracht hij een drie-tal Nederlandstalige nummers ten gehore. Met deze zelf gecomponeerde en geschreven nummers bracht hij het publiek in een soms wat melancholieke stemming. Ook de jonge Lois Harmetink liet zien én horen over veel talent te beschikken. Samen met Noor Pleizier en Max Geritssen op gitaar, boeide zij de aanwezigen zichtbaar vanaf de eerste minuut. Van dit gezelschap zullen we in de toekomst ongetwijfeld nog veel horen. 

img_5423.jpg
Veel bezoekers… 

img_5433.jpg
Henk van Huisstede 

img_5443_1.jpg
Lois Harmetink  

img_5470.jpg
Nederlandse Jeugdmusicalschool

img_5451.jpg
Lois Harmetink en Max Geritssen

img_5475.jpg 
Dali Philippo
 
Een intussen oude bekende van de ‘Open Ton’ is stand-up comedian Henk van Huisstede. Stand-up comedy is een kunstvorm waarbij een humoristische dialoog ontstaat met het publiek. Uniek hieraan was hoe hij deze vorm combineerde met het het voorlezen van mooie gedichten.

Dat de musical nog steeds een grote toekomst heeft, bewezen enkele jonge leden wel van de nieuwe Jeugdmusicalschool in Zwolle. Fragmenten uit ondermeer de musicals Petticoat, Annie en Sister Act, werden met veel enthousiasme voor het voetlicht gebracht. Artistiek verantwoordelijk hiervoor waren Anneroos Klunder en Dali Philippo. Dali presenteerde zich als een volleerde zangeres door op magistrale wijze enkele bekende musical-nummers ten gehore te brengen. Overigens deed zij in 2015 nog met veel succes mee in de Vioce of Holland. Ook in programma’s als Bloed, Zweet en Tranen en het Junior Songfestival was zij al eens te zien. Als eigenares van de Nederlandse Jeugdmusicalschool verklaarde Gina Maria bijzonder trots te zijn op dit gezelschap.

Traditiegetrouw sluit de presentator of presentatrice de avond af met een eigen bijdrage. Zij koos deze keer voor een bekend lied van Andre Hazes. Met het nummer ‘Uit mijn bol’ gingen alle deelnemers en het voltallige publiek dan ook volledig uit de bol na een heel geslaagde avond. Aanmelden kan echter nog steeds via het volgende telefoonnummer: 038-422 81 92.

Artikel delen:

Reageer