Groen, groener, groenst: De Groene Stad

Zwolle – Geveltuinen, groene daken, guerillamoestuintjes. Het kan ons niet gek genoeg. Na het bezoek van de Moestuinvlogger, zijn we geïnspireerd om de (binnen)stad van Zwolle te vergroenen. Op dinsdag 18 april ben je welkom om je handen uit de mouwen te steken voor een Groene Stad. Doe je mee?

Om precies 20.00 gaan we onder begeleiding van groenontwerper Harry Pierik live een geveltuin aanleggen voor Theater Odeon. Voor het project Secret Garden ontwierp Harry al prachtige geveltuinen in het Zwolse winkelgebied. Terwijl wij doen, legt Harry uit hoe en met welke planten je een paradijselijk geveltuin aanlegt. Vervolgens gaan we binnen aan de slag met de Geveltuinenkansenkaart! Waar kunnen we geveltuinen creëren in de stad? Zo krijgen we inzichtelijk wat de mogelijkheden zijn voor De Groene Stad! 

Wijkmanager Suzanne Douwsma heeft alvast voor ons uitgezocht wat de leuke plekjes zijn in de stad die ‘gekaapt’ mogen worden. Lees, hier mag je stoeptegels lichten en een tuintje creëren. Lisa de Groot, projectmanager gebiedsontwikkeling Spoorzone Zwolle, deed onderzoek naar het ‘dakpotentieel’ van de Spoorzone. Misschien ligt er wel een rooftopgarden in het verschiet… Ook vertelt zij alles over de groene mogelijkheden in de Spoorzone waarbij je wél met beide benen op de grond kan blijven. Kortom: ben jij niet bang voor vieze handen en vind je ook dat het tijd is voor meer groen in de binnenstad, kom dan langs op 18 april bij Café O2 en doe mee!

PS: Wil je ook na de zomer doorgaan met De Groende Stad Zwolle? Café O2 heeft zich aangemeld voor Parkingday 2017 en zal hier in september aan deelnemen. Groen op willekeurige plekken, dat wil jij toch ook? Café O2: Zuurstof voor de geest Club Cele | Café O2: De Groene Stad vindt plaats op 18 april vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur voor Stadsschouwburg Odeon (Blijmarkt 25, Zwolle)

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Leuk al die plantjes in de binnenstad!. Maar de volgende ker(en) wil ik wel graag bloeiende planten erbij zien, nu zijn het vrijwel alleen groene.


    ⚠️ Meld

  2. Lisa de Groot, projectmanager gebiedsontwikkeling Spoorzone Zwolle: ….ook vertelt zij alles over de groene mogelijkheden in de Spoorzone waarbij je wél met beide benen op de grond kan blijven.

    Tip: nog niet direct beschikbaar, maar bedenk alvast een b(l)oeiend groenplan voor de plek waar nu nog het Proraildepot ligt (driehoek langs spoorovergang Kamperlijn en Willemsvaart). Een mooie zonnige plaats; het zou toch prachtig zijn als daar o.m. de Zwolse anjer [/b]weer in bloei komt.


    ⚠️ Meld

Reageer