Treinverkeer tussen Groningen-Hoogeveen

Zwolle – Van 16 tot en met 30 april verbetert ProRail het spoor bij Assen. Er is dan geen Treinverkeer mogelijk tussen Groningen en Hoogeveen. NS zorgt dat u tussen deze stations toch kunt blijven reizen door inzet van bussen.

Wat gaat ProRail doen?
We passen bij Assen het spoor aan zodat er een keermogelijkheid en ruimte komt voor de extra pendeltrein Assen-Groningen die vanaf september in de spits gaat rijden. Daarnaast halen we een aantal wissels weg, waarmee er minder kans is op storingen en vernieuwen we het spoor en de overige wissels. Kijk hier voor meer informatie.

Hoe verzorgt NS uw reis?
Tussen Groningen en Hoogeveen kunt u reizen met NS-bussen
Tussen Groningen en Assen en tussen Assen en Hoogeveen rijden snelbussen. En er rijden rechtstreekse snelbussen tussen Groningen en Hoogeveen (dus zonder tussenstop in Assen)

Tussen Groningen en Hoogeveen rijden stopbussen (stoppen niet op Groningen Europapark)
De NS-bussen stoppen niet op Groningen Europapark; van/naar Groningen Europapark kunt u reizen met Qbuzz lijn 5 of Arriva-trein. Reizigers die ingecheckt zijn bij NS hoeven niet extra in- of uit te checken bij Arriva of Qbuzz.
De NS-stopbussen stoppen niet bij station Haren zelf, maar bij het verderop gelegen transferium. Tussen het transferium en station Haren rijdt een pendelbus.
De extra reistijd is 15 tot 45 minuten.

Busvertrekplaatsen
Groningen: Voorzijde station
Haren: pendelbus vanaf voorzijde station naar transferium
Assen: Stationsplein, voorzijde station
Beilen: Stationslaan, voorzijde station
Hoogeveen: Stationsplein, voorzijde station

NS-personeel is aanwezig op de NS-stations om u de weg te wijzen.
Geldig vervoerbewijs
Reizigers die gebruik maken van vervangend vervoer met een NS-bus, hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist men net zoals met de trein. In- en uitchecken kan op het betreffende treinstation, ook als de reis begint of eindigt met een trein-vervangende bus.

Lees dit bericht op de website .

Artikel delen: