ZwolleFonds trots op graffiti-vrije binnenstad

Zwolle – De eerste resultaten van de inspanningen van Stichting ZwolleFonds zijn zichtbaar in de binnenstad. De Stichting heeft een contract voor 5 jaar gesloten met de firma Graffiti NO, voor het graffiti-vrij houden van panden van de deelnemende ondernemers in de binnenstad.

naamloos.jpg
Foto:
Voorzitter van Stichting ZwolleFonds, Andries van Daalen, mag samen met wethouder René de Heer ervaren hoe het is om graffiti van een muur te verwijderen. 

Er zijn zo’n 620 deelnemers aan het ZwolleFonds, het gaat hier dus om 620 panden die in aanmerking komen voor het verwijderen van graffiti. Voorwaarde is wel dat de eigenaren van de panden toestemming geven. De overeenkomst voorziet in een zogenaamde nulbeurt (verwijderen van aanwezige graffiti) en het daarna voor meerdere jaren verwijderen van graffiti op de panden van de deelnemers . Citycentrum Zwolle startte eerder met deze aanpak. Daar deden in die situatie zo’n 60 ondernemers aan mee. Het ZwolleFonds maakt het mogelijk om op te schalen en deze aanpak aan te bieden aan alle deelnemers. De reikwijdte is nu veel groter, deze collectieve aanpak biedt mogelijkheden voor een nog schonere binnenstad. De gemeente Zwolle blijft uiteraard verantwoordelijk voor de kwaliteit van de openbare ruimte.

Wethouder De Heer, met onder andere ZwolleFonds in zijn portefeuille, complimenteerde Andries van Daalen (voorzitter ZwolleFonds) en zijn bestuur met deze voortvarende aanpak. Samen hanteerden zij vervolgens de hogedrukspuit om symbolisch deze mijlpaal te onderstrepen.
De eerste reacties vanuit de ondernemers zijn zeer positief. Het is een grote stap naar een schonere, aantrekkelijke binnenstad.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer