Impuls aan ontwikkeling van de binnenstad

Zwolle – Gemeente Zwolle geeft de gezamenlijke ontwikkeling van de Zwolse binnenstad een impuls door te investeren in sfeerverlichting, Winter Event Zwolle en een binnenstadmanager die nieuwe ontwikkelingen stimuleert en organiseert. Daarmee komen burgemeester en wethouders tegemoet aan het verzoek van het ZwolleFonds om eenzelfde bedrag te investeren in de binnenstad als het ondernemersfonds. Dat heeft tot en met 2021 jaarlijks 285.000 euro beschikbaar.

Passend bij de strategische agenda voor de binnenstad en in nauw overleg met de ondernemers en andere partners in de binnenstad geeft gemeente Zwolle via investeringen en subsidies een grote impuls aan de gezamenlijke ontwikkeling van het Zwolse stadscentrum. Zo investeert de gemeente in de promotie van de binnenstad en in evenementen als Zwolle Unlimited, Stratenfestival, Stadsfestival en de Sinterklaasintocht. Door € 275.000 te investeren in sfeerverlichting wil gemeente Zwolle een sfeervolle en gastvrije binnenstad stimuleren. ZwolleFonds is verantwoordelijk voor onderhoud en beheer van de verlichting. Ook levert de gemeente voor de komende winter een bijdrage van € 80.000 aan het Winter Event Zwolle. Dit evenement vond vorig jaar voor het eerst plaats en wordt na een positieve evaluatie verder uitgebouwd.

Tevens investeert de gemeente in 2017 en 2018 € 100.000 in een binnenstadmanager die partijen verbindt en de ontwikkelingen in de binnenstad aanjaagt en uitvoert. De binnenstadmanager heeft jaarlijks een bedrag van € 100.000 beschikbaar om te investeren in binnenstadprojecten met het ZwolleFonds. Sinds 1 januari 2017 zijn alle ondernemers in de binnenstad verenigd in het ZwolleFonds. Deze stichting heeft ambities om de binnenstad van Zwolle nog aantrekkelijker te maken. De gemeente heeft met de strategische agenda voor de binnenstad dezelfde ambitie. Om deze ambities vorm te geven is er zowel vanuit de gemeente als het ZwolleFonds de behoefte om gezamenlijk te werken aan een bruisende binnenstad. ‘"Alleen ga je sneller, samen kom je verder" , aldus wethouder René de Heer. "Door het bundelen van krachten en budgetten wordt de daadkracht vergroot en dat biedt kansen voor de verdere ontwikkeling van Zwolle als beste binnenstad van Nederland."

Artikel delen:

Reageer