Berkum haalt in bij sterk DUNO

Zwolle – Koploper Berkum speelt zaterdag de inhaalwedstrijd bij DUNO, dat na een pijlsnelle opmars vanuit de vierde klasse dit seizoen ook prima presteert in de 1e Klasse D. De club uit Doorwerth heeft een uitstekende selectie die voor heel wat tegenstanders te sterk bleek en nu op een vierde plaats staat, met nog steeds uitzicht op nieuwe prijzen.

"DUNO heeft gewoon een heel goede ploeg, thuis hadden we er vooral na rust moeite mee," weet Berkum-keeper Dominic van Hoof. "Bovendien bijt nu elk team zich vast in de koploper, ze zullen de deur daar echt niet open gooien. DUNO heeft goede voetballers, maar die hebben wij óók. We moeten dus ook deze wedstrijd weer pakken." Productieve voorhoede
DUNO heeft na Berkum de productiefste voorhoede van 1D met nu in totaal 56 goals, waarvan Shapoul Ali en Roy Talsma er allebei 12 op hun naam brachten. De ploeg van trainer Lodelijk de Kruif verloor bovendien thuis nog maar twee keer. In de laatste vijf duels bleef DUNO ongeslagen, al werden er dure punten ingeleverd door remises tegen SVZW en Go-Ahead Kampen. De club kwam sterk voor de dag door de kwartfinale van de strijd om de Districtsbeker Oost te bereiken, waarin deze week wordt gespeeld tegen hoofdklasser Sparta Nijkerk. Afgelopen zaterdag was DUNO veel te sterk voor DETO, dat met 4-1 aan de kant werd gezet. De thuisclub kwam al snel voor door een lobje van uitblinker Talsma en kort voor rust zorgde Faisal Kaouass voor 2-0. DETO scoorde in de tweede helft via een penalty tegen, maar Ryan Bouwmeester tekende direct daarna voor 3-1 en in de slotfase maakte invaller Alexander Prent er nog 4-1 van.

Uit één keer verloren
DUNO verloor dit seizoen nog maar één uitwedstrijd en dat was uitgerekend bij Berkum, dat in september met 3-1 won van de Doorwerthers. Die winst kwam niet zo gemakkelijk tot stand als de uitslag doet vermoeden, want DUNO gaf uitstekend partij en liet enkele goede kansen liggen. Berkum nam afstand door Ruud Wellenberg en Chris van der Meulen, die twee keer scoorde, en de bezoekers deden pas kort voor het slot wat terug via Carlos dos Santos. Afgelopen zaterdag leverde Berkum een sterke partij af door het eerder altijd lastige Nunspeet met 3-0 af te troeven. De Zwollenaren deelden in elke linie de lakens uit, gaven niets weg en Nunspeet mocht blij zijn dat het bij goals van Johnsen Bacuna, Mehran Ali Pour Asli en Youp Kok bleef.

Berkum heeft daarmee in 1D een klein gaatje geslagen ten opzichte van de achtervolgers WHC en Bennekom, die bovendien in dit inhaalweekeinde tegen elkaar spelen. Bij winst kan Berkum dus goede zaken doen, maar het weet dat het sterke DUNO ook nog volop meedoet. De wedstrijd DUNO-Berkum zal zaterdag worden geleid door scheidsrechter Meine de Boer uit Harderwijk, die op Sportpark De Waayenberg aan de W.A. Scholtenlaan 138 in Doorwerth om 15.00 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Nou daar gaan we weer….ik denk een zwaarbevochten 1-5 en daar heb ik zo mijn redenen voor but i duno if im right hahahahaahaha


  Maak melding

 2. Sterkste tegenstander die ik tot nu gezien heb.
  Open wedstrijd verwacht ik en dat ligt Berkum wel.
  Ik denk een spannende pot met een 2-3 overwinning en grote stap naar promotie voor de vv Berkum.
  (Deze week overigens op TV aandacht geweest voor Berkum bij Studio Voetbal, Voetbal Inside en Sportjournaal. Komende vrijdag wederom bij Voetbal Inside, en ja, dan over wortelsapjes :-).)


  Maak melding

 3. Dit kon weleens de eerste verlies partij worden dit seizoen. Maar niet getreurd nummer 2 maakt dit weekend weer een misstap. Verliezen van de nummer 3 en dus kunnen de banden van de plattekar opgepompt worden.


  Maak melding

 4. Wij feliciteren WHC met het behalen van de 2e periode. Zijn ze toch mooi verzekerd van de nacompetitie. Promotie kan dus nog steeds.


  Maak melding

 5. Haha weinig reactie hier van de dappere internethooligans van Berkum.
  Normaal staan al zeer snel de reacties van deze heldhaftige tuindorpers op dit draadje maar vandaag niet.Wat is er aan de hand waren de gezonde broodjes bedorven of was het wortelsap op?


  Maak melding

 6. Nee hoor. Maar een tweede plaats is toch ook het hoogst haalbare voor hen. Daar zijn we het allemaal over eens. Meer zit er gewoon niet in met deze selectie. Ze presteren maximaal.
  Wel hebben ze nu een heuse titel. Het is weliswaar maar een periode titel is, maar goed en titel is een titel zullen ze in Wezup zeggen.
  vv Berkum is echter wel weer een weekje dichter bij de titel. Er kan weer wat extra wind in de bandjes van de platte kar.

  :D:D:D


  Maak melding

 7. Jongens jongens beheers je toch. De Wezuppers hebben 18 maanden (en met steeds hoger oplopende frustraties) lijdzaam moeten wachten op de eerste nederlaag van vv Berkum. Dan is het niet onlogisch dat ze helemaal van de leg zijn. Een beetje respect voor hun buitensporige reacties is wel op zijn plaats. Het is daarbij ook nog eens Pasen.

  Zalig Pasen allemaal. Vrede op aard.


  Maak melding

 8. Ik heb gehoord dat het wortelsap stijf uit verkocht was en de gezonde broodjes waren niet geleverd omdat het hek dicht zat.
  Ja dan zijn ze gelijk van slag in het christelijke tuindorp.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.