Studenten Deltion beveiligen evenementen

Toegangscontroles uitvoeren en de veiligheid van artiesten en bezoekers waarborgen. Holkema Security concepts BV  heeft Deltion studenten van het Lyceum Uniformberoepen gevraagd te ondersteunen bij het Bonifestival, de Fryske Music Night en een concert van de Nederlandse band Bløf. Zo kunnen de studenten van 28 november tot 1 december drie avonden achter elkaar in de praktijk aan de slag. In de IJsselhallen in Zwolle en het WTC expo in Leeuwarden.

De studenten beveiliging zijn enthousiast. Wouter Sieben uit Kloosterhaar: “Voor mij is het een ultieme kans om al tijdens mijn studie evenementen van deze grootte te beveiligen. Het contact met de bezoekers is heel leerzaam. Geen enkele persoon is hetzelfde, dus we leren ons goed in te leven in verschillende personen en daarmee in te spelen op verschillende situaties. Er is van alles te doen op een dergelijk evenement. Van het beveiligen van de locatie tot het verwijzen van bezoekers naar hun zitplaats. Zo kunnen we veel verschillende ervaringen opdoen. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat we tijdens ons werk kunnen genieten van een concert en de artiesten ontmoeten!”

 

Menno Tonnis is teamleider Orde & Veiligheid. Hij vindt leren in de praktijk heel belangrijk. “Studenten leren het best als hun theorie met praktijk wordt ondersteund. Zo ervaren ze direct wat het beveiligingsvak inhoudt. In de praktijk weet je van te voren niet welke situaties je tegenkomt. Onze studenten leren zo snel in te springen op nieuwe situaties. Ze trainen hun sociale vaardigheden en krijgen in de praktijk te maken met alle onderdelen van het beveiligingsvak. We verwachten onze studenten steeds vaker dergelijke praktijkmomenten te kunnen aanbieden.”

Artikel delen:

Reageer