Katwolderplein aanwinst voor Zwolle

Zwolle – Het heeft twaalf jaar geduurd voordat het Katwolderplein woensdagmiddag officieel kon worden geopend. Vastgoedontwikkelaar Multi Netherlands is als projectontwikkelaar twaalf jaar geleden begonnen met plannenmakerij en nu staat aan het Katwolderplein een groot complex met daarin bioscoop Pathé, parkeergarage en supermarkt Deen. Binnenkort wordt restaurant De Beren geopend en over enkele maanden ook nog 23 sociale huurwoningen van deltaWonen. Voor mevrouw Francoise Dechesne van Multi Netherlands was de opening een afscheid, want haar rol zit erop en zij draagt het complex over aan de investeerders en gebruikers. Zij benadrukte dat met name de Rode Torenbrug een belangrijke schakel is voor voetgangers en fietsers tussen de binnenstad en het nieuwe Katwolderplein: "Niet alleen naar de stad toe, maar ook bezoekers die terugkomen uit de binnenstad kunnen daarna hier nog een bioscoopje pikken en wat eten in restaurant De Beren."

katwolderplein_opening.jpg
Foto: Hennie Vrielink 

De officiële opening op het plein werd met een forse bel aangekondigd door stadsomroeper Peter Vader. De nagemaakte Kamperpoort ging open en na drie kanonschoten en vuurwerk kwamen vier jongedames in strakke goudglitterpakjes door de poort naar buiten. Na een confetti-explosie was het plein geopend en poseerden wethouder Ed Anker, Francoise Dechesne en directeur Evert Leideman van deltaWonen voor de vier dames voor een fotoshot, waarna de prominenten en genodigden zich naar de bovenfoyer van bioscoop Pathé begaven voor een hapje en drankje. Ondertussen konden de kinderen op het plein zich vermaken op een springkussen, met een clown en een grote kip en kon er uiteraard worden geschminkt. Ook was er snoep en in supermarkt Deen konden ze gratis een heuse suikerspin halen.

Evert Leideman van deltaWonen vindt het nieuwe complex een aanwinst voor de wijk Kamperpoort, waar de laatste jaren al vele nieuwe woningen zijn gebouwd. Ook komt er nog een vierde woontoren voor studentenhuisvesting bij en tientallen nieuwe appartementen onder andere in de oude brandweerkazerne. "We hebben 80 miljoen in deze wijk geïnvesteerd," aldus Leideman. Het wordt zo een mooie wijk "en de kwaliteit aan deze kant spiegelt zich met de kwaliteit aan de overkant van de gracht." Ook stadsomroeper Peter Vader kon zijn trots over Zwolle niet voor zich houden en met een jubelgedicht over Zwolle sloot hij het officiële gedeelte af: "Ik zeg het zonder grappen en grollen. De mooiste stad van Nederland is en blijft Zwolle."

Hennie Vrielink
Verslaggever Weblog Zwolle

 

Artikel delen:
Reacties 11
  1. Een waailappe is een vaatdoek. Maar zoals het hier gebruikt is moet je denken aan een niet kwaad bedoeld scheldwoord.

    Maar nee, zo’n poort moet je niet willen herbouwen. Zal altijd kitch zijn. Heeft in deze tijd geen functie meer.


    ⚠️ Meld

  2. Zou wel mooi zijn , weer een mooie poort net zoals de Sassenpoort, maar die zou in deze tijd op die plek bij de Kamperpoorterbrug alleen maar verkeershinderend zijn. Maar dat lelijke ei slopen op de Fundea zou ik niet verkeerd vinden…. #horizonvervuiling


    ⚠️ Meld

Reageer