Basisschool campagne van Zwolle Unlimited

Zwolle – De organisatie Zwolle Unlimited is deze week van start gegaan met het uitvoeren van de Zwolle-Unlimited-Pakketten op basisscholen in Zwolle. Het pakket biedt de groepen 1 tot en met 6 leuke activiteiten aan om de kinderen kennis te laten maken met het festival en verhalen vertellen. Op maandag 10 en dinsdag 11 april 2017 hebben medewerkers van de organisatie Basisschool Morgenster bezocht. De groepen 4, 5 en 6 hebben lampions gemaakt van oud textiel die tijdens Zwolle Unlimited in het Pinksterweekend van 2 tot en met 4 juni 2017 het Smulerf zullen sieren. De Morgenster is slechts één van de twaalf basisscholen die de organisatie zal bezoeken.

img_6172.jpg 

De winactie
Enthousiasme en plezier stond centraal tijdens het maken van de lampions. De 120 kinderen uit de groepen 4 tot en met 6 van de Morgenster hebben hun uiterste best gedaan om de mooiste lampion te maken, want winnen willen ze maar al te graag. Aan het maken van de lampionnen zit namelijk een winactie verbonden: de school met de mooiste lampionnen wint een spelletjesmiddag en een heuse Zwolle Unlimited trofee. Zwolle Unlimited richt zich onder andere op duurzaamheid. De organisatie wil door middel van dit pakket de kinderen meegeven dat er ook mooie dingen gecreëerd kunnen worden met recyclebaar materiaal. Daarnaast is het voor de kinderen natuurlijk één groot plezier.

img_6183.jpg 

Winnie the Pooh
De 120 kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van de Morgenster hebben verhalenvertellers Rick Naaijer en Barbara Raap mogen ontvangen. Zij namen de kinderen mee in het verhaal van Winnie the Pooh en al zijn vriendjes. "De kinderen zaten zó in het verhaal, dat ze ons met open mond aanstaarden. Ik vond dit heel indrukwekkend en leuk om te doen. We hebben erg veel zin om de andere scholen te bezoeken!", aldus Rick Naaijer. Zwolle Unlimited wil het verhalen vertellen blijven beïnvloeden en hoopt met deze actie dat de kinderen het Kinderplein zullen bezoeken tijdens het festival.

Zwolle Unlimited in het kort
Zwolle Unlimited is het meest kindvriendelijke festival van Zwolle. Het is een beeldbepalend festival dat kleinschalige culturele en kunstzinnige pareltjes bundelt. Het idee van ‘samen staan we sterk’ is de basis van Zwolle Unlimited. Het festival staat in het teken van (inter-)nationale verhalenvertellers, singer-songwriters, straattheater, rootsmuziek en spoken word. Geen gratis festival, maar waar de bezoeker op waardebepaling achteraf geeft wat het hem waard is, niks meer, maar ook niks minder.

Het kinderplein
In de grote Mongoolse tenten rondom De Verhalenboot kunnen kinderen tijdens Zwolle Unlimited de hele dag door naar verhalen luisteren. Het Kinderplein is een eldorado voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn voorstellingen, workshops, knutselactiviteiten, muziek en nog veel meer. De kinderen steken de handen uit de mouwen en gaan schilderen, muziek maken en illustreren. Zelfs de allerjongsten kunnen terecht op het Kinderplein.

Artikel delen:

Reageer