Bevrijding van Zwolle

Zwolle – Jaarlijks organiseren de Koningin Emmaschool en de Geert Groteschool de herdenkingsplechtigheid bij het monument aan het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. Er worden door de leerlingen van de groepen 7 en 8 van beide scholen gedichten voorgedragen, liedjes gezongen en muziek gemaakt. Ook worden er bloemen bij het monument gelegd. Traditiegetrouw heeft de burgemeester Henk Jan Meijer de plechtigheid bijgewoond. De bevrijding van Zwolle wordt normaliter op 14 april gevierd. Dit jaar een dag eerder omdat Goede Vrijdag op 14 april valt.

dsc_0003-bordermaker.jpg 

Op de muur van het monument staat: "Gedenk het leed, maar niet om stil te blijven staan. Gedenk de schande, maar om voort te gaan". Jaarlijks hangt bij dit monument de Canadese vlag ter nagedachtenis aan onze Canadese bevrijders, in het bijzonder eerste bevrijder en ereburger Leo Major die in 2008 is overleden.

dsc_0017-bordermaker.jpg 

dsc_0020-bordermaker.jpg 

dsc_0022-bordermaker.jpg 

Meer foto’s via ‘Lees verder’ 

dsc_0024-bordermaker.jpg
dsc_0026-bordermaker.jpg
dsc_0028-bordermaker.jpg
dsc_0032-bordermaker.jpg
dsc_0035-bordermaker.jpg 
Artikel delen:
Reacties 6
  1. zolang er ergens in de wereld nog oorlogen zijn mag dit niet stoppen, laten we alle oorlogen gedenken die er zijn, en hopen dat de mensheid eindelijk gaat begrijpen dat oorlog niets oplost alleen maar ellende veroorzaakt .


    ⚠️ Meld

  2. als je zegt dat we selectief herdenken en selectief stilstaan bij oorlogen dan heb je een punt, maar dat zei je niet dus in de ogen van Co ben je dan een zaodneier zoals we dat in zwolle zeggen


    ⚠️ Meld

  3. Ai dat al nie weet….een zaodneier ken je niet en je noemt jezelf zwolleee? hahaha nee hoor het is oud zwols voor een raar persoon, een rare vogel


    ⚠️ Meld

Reageer