WVF wil uitbreiden met nieuw kunstgrasveld

Zwolle – Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, verklaarde tijdens de sponsoravond van voetbalvereniging WVF ten overstaande van 150 sponsoren waarom hij John van ’t Schip als hoofdtrainer had aangesteld. "Hij is als een rijpere coach uit Australië teruggekomen."

Pascal Borst, voorzitter van de businessclub van WVF genaamd De Weide Steen, opende de bijeenkomst. "Precies een jaar gelden hebben we aangegeven ons te willen onderscheiden als businessclub. Dit betekent dat we onze sponsoren nog meer een podium bieden om op te vallen binnen onze vereniging. En we we willen nog meer een verbindende factor zijn tussen de leden van de businessclub." De businessclub is groeiende, constateerde hij er achteraan. "Twaalf nieuwe sponsoren in afgelopen seizoen en bij circa twintig sponsoren hebben we de contracten verlengd en opgeschaald." De zichtbare impact is dat op het tweede veld inmiddels ongeveer 40 meter reclameborden is toegezegd. 

Geen ledenstop
Borst kondigde ook aan dat er bij WVF geen ledenstop komt. "Ondanks de stevige groei. We bekijken waar en hoe we onze leden het beste kunnen faciliteren. Op vrijdagavond is er de Head Kindsleague met circa 100 kinderen en hun ouders. De zaterdagen zijn volgeboekt van ’s ochtends tot einde middag. Dit alles leidt ertoe dat we ons sportpark op korte termijn willen voorzien van een derde kunstgrasveld. Op deze manier zijn we we in staat een nog strakkere planning te realiseren en de kans op afgelasting en dus inhaalwedstrijden te verkleinen." Borst showde een animatie van hoe dat eruit komt te zien. Ook staat een klein kunstgrasveld op de planning, maar "we kunnen niet alles tegelijkertijd." Als laatste maakte hij bekend dat er nieuwe sponsor op het shirt van WVF 1 en 2 komt. "Eigenlijk een oude bekende. Van Vilsteren Installatietechniek dat vorig jaar is doorgestart en onderdeel is geworden van de VDK Installatiegroep. Directeur/eigenaar daarvan is Frans van der Kolk."

Waarom van ’t Schip?
Arjan Bisschop, chefkok van Lauswolt, maakte de sponsoren wegwijs in de culinaire hapjes. Deze werden mede mogelijk gemaakt door sponsoren Hanos, Van Guilik, Minoyu, Obiovino, Campenaer Koffie en de Vreugdehoeve. Vervolgens was het de beurt aan Nijkamp, die werd geïnterviewd door stadsomroeper Peter Vader. Het eerste wat hij wilde weten was waarom de keus op John van ’t Schip was gevallen. Die had het bij FC Twente toch niet best gedaan? "Om te beginnen: iedereen heeft in zijn werk wel eens ups en downs. Daarnaast komt hij rijper uit Australië terug. Hij is net als Ron Jans iemand de club kan verkopen. Daarnaast bleek, tijdens gesprekken die we hielden in Australië, dat onze visies paralel lopen." Het is ook iemand die van een ploeg een team kan maken, constateerde Nijkamp. "Want dat hebben we nodig. Zie de wedstrijd tegen Feyenoord. Dan staat er een team en pakken we een punt. Daar waar dat in Kerkrade niet zo was. Maar ook tegen dat soort mindere wedstrijden loop je in een seizoen aan."

Trainingsintensiteit
De technisch directeur vond ook een verklaring voor de matige helft van het seizoen van PEC Zwolle. "We begonnen in de voorbereiding met veel geblesseerden, waardoor we de trainingsintensiteit wat moesten verlagen. Dat heeft ons geen goed gedaan. In de winterstop hebben we er fysiek en mentaal wel een tandje bij kunnen schakelen. Of we in de eredivisie blijven? Ik heb er alle vertrouwen in, maar we moeten ook realistisch zijn en blijven. We staan slechts 4 punten los van de nummer 16. Doelstelling is nog altijd lijfsbehoud. Daar krijg ik wel eens vragen over na succesvolle eerdere seizoenen. Zou je de lat niet hoger leggen, hoorde ik vooraf aan dit seizoen. Dat is niet realistisch, maar het is wel begrijpelijk. Het komt voort uit het feit dat we jarenlang boven onze stand hebben geleefd."

Teveel huurspelers
Moet PEC Zwolle af van een teveel aan huurspelers? "Het liefste heb je natuurlijk dat je zelf spelers opleidt die vervolgens voor de club een transferwaarde betekenen. Daarnaast kunnen we een ontwikkelingsstation zijn voor spelers die we aankopen, ontwikkelen en weer verkopen. Die lijn moet erin komen, maar die zit er nog niet in. Dit jaar hebben we gebruikgemaakt van zeven gehuurde spelers. Idealiter zouden dat er maximaal twee a drie moeten zijn. Daar streven we naar." Dat is moeilijk genoeg constateerde Nijkamp er achteraan, want ook topclubs als PSV en Ajax scouten onder de jeugd van PEC Zwolle. "Maar ieder kent zijn eigen niveau. Als ze beter bij PEC passen, dan zien we hen graag weer terug."

Op de goede weg
Nijkamp ziet ook dat de jeugdteams op de goede weg zijn. "Alle teams kennen vertegenwoordiging op het hoogste niveau. Dat is positief. Wij kunnen de jeugd ook iets binnen: een combinatie van school en een voetbalopleiding." 25 voetbalverenigingen in de regio, waaronder WVF, zijn middels een convenant verbonden aan PEC Zwolle. "Zo proberen we meer aandacht te geven aan de talenten en daar geven we in techniek iets voor terug. Bijvoorbeeld voetbalworkshops, in samenwerking met Stichting SportService van directeur Jeroen van Leeuwen (tevens WVF’er, red.)." Laatst werd een jeugdspeler van WVF gescout door Heerenveen. Hoe kan dat? "Ook WVF wordt in de gaten gehouden door Heerenveen. Het kan ook zijn dat wij hem hebben bekeken, maar op die positie al een aantal spelers hadden. Maar dat ga ik voor de zekerheid nog even navragen bij ons hoofd opleidingen."

Herkenbaarder
Doel is uiteindelijk om spelers uit het verzorgingsgebied van PEC Zwolle in het eerste elftal te krijgen. Want daarmee wordt de club nog herkenbaarder. Nijkamp: "Bedoeling is dat spelers a la Bas van Wijnen die afkomstig is van WVF, doorbreken in ons hoofdelftal. Dat is fantastisch en ook financieel goed voor PEC Zwolle." Van Wijnen trainde zelfs in de winterstop mee met het eerste elftal van PEC tijdens het trainingskamp in het Spaanse Mijas. Tot slot constateerde Nijkamp dat ook hij tijdens de WVF-sponsorbijeenkomst iets geleerd had. "Je sponsoren meer een podium geven in catering en in de aankleding van zo’n bijeenkomst. Dat idee neem ik mee naar Joost Broerse, commercieel directeur van PEC. Het blijft belangrijk om van elkaar te blijven leren."

 

Artikel delen:

Reageer