Move-On team van start op Sportpark Marslanden

Zwolle – In de afgelopen maanden is er een nieuw project van start gegaan op Sportpark Marslanden voor leerlingen van het Thomas a Kempis College en studenten van Landstede Sport & Bewegen. SportService Zwolle, Landstede Sport & Bewegen, Thomas a Kempis College (TAK) en Stichting Sportpark Marslanden hebben samen een nieuw praktisch lesprogramma ontwikkeld voor leerlingen die het vak "Bewegen, Sport & Maatschappij" (BSM) volgen op TAK.

De studenten van Landstede Sport & Bewegen zijn de afgelopen maanden opgeleid door SportService Zwolle, Landstede Sport & Bewegen en Stichting Sportpark Marslanden tot "Move-On begeleiders". Vervolgens hebben de studenten van Landstede (de Move-On begeleiders) de leerlingen van TAK opgeleid in enkele maanden tot "Move-On Trainers". We noemen dit een train-de-trainer traject. Tijdens de opleidingsperiode zijn de leerlingen van TAK ook daadwerkelijk in aanraking gekomen met verschillende doelgroepen. Het blijft dus niet alleen bij het theoretische gedeelte, maar er zijn ook in de praktijk doelgroepen begeleid als senioren, basisschoolkinderen, inburgeraars en jongeren. Daarnaast is Move-On Team (studenten van Landstede en leerlingen van TAK) ingezet tijdens het schoolvoetbaltoernooi bij SV Zwolle, een geslaagde testdag.

Op vrijdag 21 april, tijdens de Koningsspelen op Sportpark Marslanden, zullen de leerlingen van TAK (Move-On Trainers) hun examen gaan afronden, worden ze in het zonnetje gezet en zullen zij hun certificaat ontvangen. De insteek is dat het opgeleide Move-On Team inzetbaar is tijdens verschillende evenementen en sportdagen die plaatsvinden op Sportpark Marslanden. Het pilotproject is succesvol afgerond en de intentie is om het project voor te zetten en nieuwe Move-On Teams op te leiden.

Artikel delen:

Reageer