Studenten Menso Alting in debat in Provinciehuis

Zwolle – Donderdagmorgen hebben een aantal eerstejaarsstudenten van Menso Alting hun campagne mogen verdedigen tijdens een politiek debat in het Provinciehuis. Het was een mooie ervaring om het debat in een heuse raadszaal te voeren. Dit debat was een afsluiting van een serie lessen in het kader van Loopbaan en Burgerschap.

De studenten hebben zich tijdens deze serie verdiept in de landelijke politiek. De lessen bestonden onder andere uit een bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag en ook hebben ze eigen politieke partijen opgericht. Bij het oprichten van die partijen hoorde het maken van een kandidatenlijst, een partijprogramma, het bedenk van een partijnaam, het voeren van een campagne voor de eigen politieke partij en het houden van een debat. Alle opgerichte politieke partijen mochten eerst debatteren op Menso Alting en daar zijn elf winnaars uitgekomen, die vervolgens met elkaar mochten debatteren in het Provinciehuis ten overstaan van alle 250 eerstejaarsstudenten Menso Alting. De jury heeft een advies uitgebracht aan het publiek, waarna de studenten, als in een heuse democratie, mochten kiezen wie zich de winnaar van het debat mocht noemen. De ‘Partij van de Duidelijkheid’ onder leiding van Amber Badenbroek mag zich winnaar noemen.

Het debat is geleid door Reinier Mulder, gemeenteraadslid van Zwolle. Hij heeft de studenten gestimuleerd om hun stellingen scherp neer te zetten binnen bepaalde tijd omdat je alleen zo hét verschil kunt maken, wanneer je zaken goed en helder formuleert. De jury werd bemand door: Theo Rietkerk, voorzitter College van Bestuur van de Landstede Groep, Jan Loeffen, directeur Bedrijfsvoering van de Landstede Groep en Nieke Jansen, profielmanager Identiteit bij de Landstede Groep en fractievoorzitter GroenLinks in Kampen. Er wordt terug gekeken op een zeer geslaagd evenement waarin het een fantastische ervaring is geweest voor de studenten om in een raadszaal te debatteren voor het oog van het publiek.

Artikel delen:

Reageer