Extra lezing Zwolle in de Tweede Wereldoorlog

Zwolle – Wegens grote belangstelling voor de lezing ‘Zwolle in de Tweede Wereldoorlog: het verhaal achter een document en een foto’ op 13 april, wordt er een extra avond georganiseerd waarop alle geïnteresseerden de lezing kunnen bijwonen. Deze lezing zal plaatsvinden op donderdag 11 mei 2017 in het Historisch Centrum Overijssel.

zwolle_in_wo_2.jpg 

Vaak schuilt er achter een archiefstuk of een foto een bijzonder verhaal. Ook dit jaar heeft het Historisch Centrum Overijssel (HCO) mooie aanwinsten verworven voor de collectie 1940-1945. De avond zal dan ook in het teken staan van verworven aanwinsten. HCO medewerker Paul Harmens geeft je door zijn fijne manier van vertellen een kijkje in het verhaal achter de archiefstukken en vertelt hoe de materialen bij het HCO terecht zijn gekomen.

Praktische informatie
De lezing vindt plaats in het Historisch Centrum Overijssel aan de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle op donderdag 11 mei 2017. Inloop vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur en toegang is gratis. Je kunt je aanmelden voor deze lezing via www.historischcentrumoverijssel.nl.

Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Gisteravond geweest en niet voor de eerste keer. Paul is een goede spreker met enorm veel kennis van zaken. Absoluut een aanrader, zeker aangezien er nu een tweede lezing komt.


    ⚠️ Meld

Reageer