Koningsspelen 2017 in Zwolle

Zwolle – SportService Zwolle faciliteert Koningsspelen 2017 in Zwolle Ook dit jaar zijn er weer de landelijke Koningsspelen. De Koningsspelen zijn er sinds 2013. Door middel van een sportief Oranjefeest ervaren kinderen, uit het basisonderwijs, hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten en te bewegen. In Zwolle organiseert SportService Zwolle in samenwerking met diverse sportverenigingen en met ondersteuning van het Deltion College, Landstede, Windesheim (CALO), Centre for Sports & Education, Jena XL, het Thomas a Kempis college en Frion de Koningsspelen 2017. De Koningsspelen zijn op vrijdag 21 april 2017. Deze dag staat Zwolle in het teken van sport en bewegen op zeven verschillende sportlocaties en scholen. In totaal zijn er die dag zo’n 14.430 kinderen van 58 Zwolse basisscholen aan het sporten en bewegen.

koningsspelen_zwolle.jpg 

Koningsspelen Zwolle
Op vrijdag 21 april staan sportparken de Marslanden, De Verbinding, De Weide Steen, Het Hoge Laar, De Siggels, Windesheim (CALO) en zwembad de Vrolijkheid in het teken van de Koningsspelen 2017. Voor de midden- en bovenbouw groepen wordt er een sportdag georganiseerd door SportService Zwolle en diverse sportverenigingen met de ondersteuning van, Landstede, Windesheim (CALO), het Thomas a Kempis college en Jena XL. De kinderen maken kennis met het sportaanbod uit de wijk/ stad. En ervaren met elkaar hoe leuk sport en bewegen is. Sensei Hubert van Ravensberg, 6e Dan Aikikai Aikido van Aikikai Ryushinkan geeft aan waarom deelname aan de Koningsspelen voor hen belangrijk is: "de Koningsspelen zijn een mooie gelegenheid om de jeugd bekend te maken met Aikido. Aikido is niet vechten maar met en voor elkaar bezig zijn en elkaar hierin te respecteren." Aldus Sensei Hubert van Ravensberg, 6e Dan Aikikai Aikido van Aikikai Ryushinkan. 

Een indicatie van het programma van de Koningsspelen op 21 april 2017 ziet er als volgt uit:
– 08:30 uur Koningsontbijt
– 09:30 uur Koningsdans Okido! (Kinderen voor Kinderen)
– 09:45 uur Start Koningssportdag

Het programma verschilt iets per locatie en/ of school. Zo zal op sportpark de Verbinding wethouder de Heer het startsein geven voor het ontbijt, bij de Koningsspelen op Windesheim (CALO) trapt wethouder Anker af en op sportpark de Marslanden wethouder Brink. Wel wordt er overal gezamenlijk ontbeten, gesport en de Koningsdans gedanst, Okido! Op verschillende scholen wordt daarvoor al flink geoefend. Voor iedereen die ook thuis wil oefenen, SportService Zwolle heeft een eigen versie die te vinden is op de website.

Extra ondersteuning
Daarnaast biedt SportService Zwolle scholen extra ondersteuning door een draaiboek en leskaarten aan te bieden voor de groepen en scholen die niet deelnemen aan de Koningsspelen van SportService Zwolle op de sportparken. Deze zijn te vinden op onze website. Hierin staan diverse ideeën om toch het doel van de Koningsspelen, samen sporten en bewegen, voor iedereen te bewerkstelligen. Studenten van het Deltion College bieden hierin op verschillende scholen ondersteuning.

Artikel delen:

Reageer