Voorbeschouwing FC Groningen – PEC Zwolle

Zwolle – Aanstaande zondag staat voor PEC Zwolle het voorlaatste uitduel van dit voetbalseizoen op het programma. Om 14.30 uur trappen de Blauwvingers in het Noordlease stadion af tegen FC Groningen. De ploeg van trainer/coach Ron Jans staat momenteel op een twaalfde plek, met slechts één punt achterstand op de Groningers. In deze voorbeschouwing worden de meest recente duels en de vorm van beide elftallen uitgelicht.

De vorige competitiespeelronde ging de tegenstander van zondag op bezoek bij ADO Den Haag. De ploeg uit de Hofstad wist binnen 23 minuten drie doelpunten te maken, waardoor de bezoekers met een 3-0 achterstand bij rust de kleedkamer in konden. Kort na de pauze schoot Dion Malone zelfs de 4-0 binnen. Waar ADO Den Haag op rozen leek te zitten, knokte FC Groningen zich weer terug in de wedstrijd. Die comeback kwam echter te laat. Pas in de laatste minuut van de blessuretijd tekende Bryan Linssen voor de 4-3 en moest de ploeg alsnog zonder punten terug naar het Hoge Noorden. Van de laatste vijf competitieduels speelde de ploeg van trainer Ernest Faber er twee gelijk, werden er twee verloren en één gewonnen.

Hoe anders was het resultaat en het gevoel van de Zwollenaren afgelopen weekend. Koploper Feyenoord kwam op bezoek in het MAC3PARK stadion, waar het sinds PEC Zwolle weer actief is op het hoogste voetbalniveau van Nederland, nog geen enkele keer wist te winnen. In een zonovergoten thuishaven kwamen de Blauwvingers flitsend uit de startblokken. Binnen een kwartier stond het 2-0 door doelpunten van Queensy Menig en Bram van Polen. Via twee doelpunten van Steven Berghuis wist de ploeg uit Rotterdam de achterstand goed te maken, maar gewonnen werd er niet: 2-2. Daardoor blijft PEC Zwolle voor het vijfde jaar op rij thuis ongeslagen tegen Feyenoord en werd het gelijkspel in Zwolle gevierd als een overwinning. Uit de laatste zes gespeelde wedstrijden behaalden de Zwollenaren het totaal van acht punten.

De Groningers kwamen eerder dit voetbalseizoen op bezoek in het MAC3PARK stadion, waar ze al na 45 seconden wisten te scoren. Uiteindelijk werd het duel overtuigend met 0-4 gewonnen. Uit de laatste vier wedstrijden die door PEC Zwolle op Groningse bodem werden gespeeld wisten de Zwollenaren er één te winnen, werd er één keer gelijkgespeeld en werd er tweemaal verloren. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente confrontaties tussen de twee ploegen.

2016/2017 PEC Zwolle – FC Groningen 0-4 Eredivisie
2015/2016 PEC Zwolle – FC Groningen 1-3 Eredivisie
2015/2016 FC Groningen – PEC Zwolle 2-0 Eredivisie
2014/2015 FC Groningen – PEC Zwolle 0-1 Eredivisie
2014/2015 PEC Zwolle – FC Groningen 0-2 KNVB Beker
2014/2015 PEC Zwolle – FC Groningen 2-0 Eredivisie

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Groningen niet onderschatten en er vol voor gaan…

  Komen we uit op een eindstand van 1-0.

  Matige wedstrijd, matig spelend Groningen, knappe goal van Zwolle en taai spel van Zwolle. geen leuke wedstrijd voor de neutrale kijker, maar drie belangrijke punten.  Maak melding

 2. oh ja, verrek…

  Dan is het andere koek. Ik denk in de eerste 40 minuten 3 goals voor Groningen. Verder gaat mijn glazen bol nu niet.


  Maak melding

Reageer