Be Quick houdt koploper DZC op remise

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag in een degelijke wedstrijd een punt gepakt tegen DZC. De koploper, die dit seizoen nauwelijks tegen puntverlies aanliep, kreeg een gemotiveerd en goed Be Quick tegenover zich. Door dit punt (en de andere uitslagen) loopt de spanning om plaats 10 en 11 verder op in de tweede klasse H.

DZC, op haar na kampioen, laat in de openingsfase een goed indruk achter. Fysiek sterke spelers, snelheid en ervaring. De veldspelers zijn gemiddeld 5 jaar ouder dan die van Be Quick. Be Quick heeft de laatste weken echter een verdienstelijke indruk gemaakt en laat zich niet wegspelen. Gaandeweg de eerste helft krijgt het steeds meer grip op de wedstrijd. Het is jammer dat de vrijstaande Thomas Kleinlugtebeld de bal bij een vrije trap van Robin Faber ongehinderd kan binnen koppen (19e): 0-1. Be Quick raakt echter niet van de leg en ziet dat Gianlucca van der Vegt voor de rust nog een kans krijgt op de gelijkmaker. Even daarvoor heeft Floris Blom nog goed ingegrepen bij de doorgebroken Max Riekel.

Na de rust, met de wind tegen, wordt de wedstrijd opener. Be Quick schuift meer op naar het doel van DZC. Sander Fillet mist nog de eerste kans, maar de ingevallen Sander Aarten krijgt de bal op een presenteerblaadje van Jeffrey van der Vlist en tikt van dichtbij binnen: 1-1 (60e). Ook voor het doel van Be Quick is er een gevaarlijk moment maar Wibo van Dijk komt goed uit en neutraliseert het gevaar. Enkele minuten later tikt Jeffrey van der Vlist een voorzet van Gianlucca van der Vegt handig over de keeper en Be Quick komt hiermee verrassend op voorsprong: 2-1.
In 75e minuut is het alweer gelijk, als Thomas Kleinlugtebeld zomaar op de keeper kan afgaan en de bal in het doel schuift. DZC is in het slot van de wedstrijd nog enkele keren gevaarlijk, maar goede ingrepen van o.a. Ties van Wijk voorkomen erger. DZC zwijnt als Jeffrey van der Vlist de bal op de lat kopt (83e). Daarmee eindigt de wedstrijd in 2-2, iets waar Be Quick vooraf voor had getekend. DZC zal het kampioenschap nog even uit moeten stellen. Interim -trainer Jan Locht: "In de eerste helft speelden we compact, maar zetten we te weinig druk. We speelden het niet altijd goed uit. Na de rust keert het om en krijgen wij ook kansen. Aan het einde van de wedstrijd kan het dan nog alle kanten op. Een verdiend punt."

Artikel delen:
Reacties 8
  1. @tja jammer dat er geen felicitatie richting be-quick af kan. Waarschijnlijk ben je zo’n gefrustreerde wéézupper die even los wil gaan op aanstaande kampioen Berkum. Fijne zaterdagavond nog en succes met wachten op het verslag!


    ⚠️ Meld

  2. Typerend gedrag voor de stratenmakers. Neem aub een voorbeeld aan Swollenaertje en de herder en stap over je eigen schaduw heen. Deel eens een welgemeend complimentje uit. Dat zo je sieren. Hoe wil je anders in de Hemel komen?


    ⚠️ Meld

  3. sorry be -QUICK jullie verdienen beter.was het vergeten om jullie te feliciteren maar bij deze van harte.jullie gaan het nog beter doen dan die club uit kranenburg.enne voor de rest ben geen stratenmaker.:D:D:D


    ⚠️ Meld

Reageer